Antena 3 CNN Life Care este secretul unei căsnicii de peste 80 de ani. Ce a declarat cel mai bătrân cuplu din lume  

Care este secretul unei căsnicii de peste 80 de ani. Ce a declarat cel mai bătrân cuplu din lume  

Care este secretul unei căsnicii de peste 80 de ani. Ce a declarat cel mai bătrân cuplu din lume  
06 Sep 2018   •   16:53

Un cuplu din Japonia a bătut recordul mondial pentru cea mai lungă căsnicie, trecând de 80 de ani de mariaj.  

Masao Matsumoto în vârstă de 108 de ani și soția sa, Miyako în vârstă de 100 de ani, au fost desemnați că fiind cei mai bătrâni oameni căsătoriți în momentul de față de către Cartea Recordurilor, ducând o căsnicie încă din octombrie 1937. 

Secretul unei căsnicii de peste 80 de ani? Conform cuplului, răspunsul este simplu: răbdarea soției. "Sunt fericită. Este datorită răbdării mele, cu siguranță ", a spus Miyako râzând, pozând împreună cu soțul ei și cu certificatul de la Cartea Recordurilor la azilul unde trăiesc. 

 

„Sunt atât de mulțumitoare încât îmi vine să plâng” a declarat femeia după primirea certificatului. Cei doi au o familie mare, cu peste 25 de stră-stră nepoți.  

Japonezii se numără printre cele mai longevive nații, fiind pe locul doi mondial cu o așteptare de viață medie ajungând la 84 de ani, un pic mai mică decât Hong Kong-ul.  

Recordul pentru cel mai bătrân cuplu căsătorit vreodată aparține în continuare norvegienilor Karl și Gurdren Dolven, care au avut o vârstă combinată de 210 de ani, 1 lună și 34 de zile când Gurdrun a murit în 2004, potrivit Cărții Recordurilor. 

Sursă: Reuters

×
Subiecte în articol: Cartea Recordurilor mariaj casatorie
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close