Antena 3 Life Care este temperatura optimă în locuinţă

Care este temperatura optimă în locuinţă

21 Ian 2019   •   23:20
Care este temperatura optimă în locuinţă
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Temperaturile foarte scăzute ne slăbesc sistemul imunitar, însă nici cele foarte ridicate nu sunt benefice, mai ales dacă trecerea de la temperaturile ridicate din casă la cele cu minus de afară se face brusc. 

Temperatura potrivită pentru o persoană bine îmbrăcată este, potrivit Organizației Mondiale pentru Sănătate, de 18 grade Celsius.

Temperatura optimă în sufragerie, de pildă, acolo unde stai îmbrăcat în haine de casă, nici prea subțiri, dar nici prea groase, este de 19-22 de grade, în funcție de preferințe. Orice temperatura depășește 22 de grade este considerată că fiind prea ridicată pentru living.

Dacă în sufragerie e în regulă că temperatura să atingă 22 de grade, în dormitor e recomandat să fie mai răcoare. Ideal ar fi că temperatura din camera în care dormi să nu depășească 20 de grade.

În baie e de preferat că temperatura să fie cu câteva grade mai ridicată decât în alte camere, însă să nu depășească 23 de grade Celsius. Prosoapele ținute pe un calorifer port-prosop sporesc confortul termic, potrivit thoughtco.com.

×
Subiecte în articol: temperatura casa locuinta
Parteneri
x close