Antena 3 CNN Life Care sunt cele mai nocive obiceiuri ce îți distrug metabolismul

Care sunt cele mai nocive obiceiuri ce îți distrug metabolismul

Care sunt cele mai nocive obiceiuri ce îți distrug metabolismul
Sursa foto: Pixabay.com
11 Apr 2017   •   10:17

Din lipsă de timp, sau pe baza stresului sunt câteva lucruri la care trebuie să avem grijă. Multe dintre obiceiurile pe care le avem sunt nocive organismului și au drept consecință obosela și chiar oscilarea greutății.

Potrivit Elle.ro,  sunt câteva lucruri care iți pot da metabolismul peste cap, cu mare ușurință. 

Lipsa unui mic dejun - Suntem conștienți de faptul că ești ocupat, dar micul dejun este una dintre mesele cheie ale zilei.
Iar în cele mai pline zile ale tale, această masă este complet ignorată. Specialiștii ne recomandă servirea unui mic dejun, zilnic, pentru a avea energie care să se mențină pe parcursul întregii zile. Totodată, această masă ne ajută să ne abținem de la a ronțăi gustări nesănătoase, cum ni se face foame.

Nutritioniștii recomandă o masă alcătuită din omletă, pâine din făină integrală, sau smoothie-uri și granolă. Toate acestea sunt bogate în nutrienți.

Dietele - Dacă îți dorești să pierzi din greutate, atunci săritul peste mese nu este deloc indicat. De asemenea, mâncărurile pe care le consumi au un impact la fel de mare ca lipsa micului dejun. Specialiștii au recunoscut că schimbarea bruscă a dietei va afecta metabolismul și organismul pe termen lung. În cazul în care îți dorești să slăbești, este recomandat să urmezi o dietă echilibrată.


Nu bei suficientă apă - Apa este una dintre cei mai importanți factori care ajută la întreținerea unui organism și corp sănătos și vitalizat. Este recomandat să bem aproximativ doi litri de apă pe zi, însă dacă nu reușești, atunci o soluție ușoară ar fi să-ți pui câteva semne pe sticla de apă, care să te îndemne să bei cât mai mult din ea.


Alegerea greșită de băuturi calde - Se pare ca selecția de băuturi calde poate avea și aceasta un impact negativ asupra organismului nostru. Consumul de prea multe băuturi cu cofeină și mult zahăr poate duce la un stil de viață nesănătos. Specialiștii ne propun alternativa ceaiului verde, care este dovedit a accelera ritmul metabolismului. Daca nu îți place gustul tare al acestui tip de ceai, atunci alege băuturi calde infuzate din fructe, și nu din zahăr.

Lipsa somnului - Mulți specialiști au impărtășit faptul că lipsa somnului este un factor negativ în viața noastră. De cele mai multe ori, atunci când nu dormim destul, avem șanse mai mari să luam în greutate. Astfel, organismul nostru simte nevoia de produse nesănătoase și bogate în grăsimi pentru a asimila energia necesară organismului.

Nu faci sport - Da, aici atenționăm majoritatea persoanelor care lucrează într-un birou. Desigur, nu avem încotro atunci când job-ul nostru ne cere acest lucru, dar este bine să ne mișcăm cât de mult putem, chiar și la birou. Se pare ca stând în picioare, din când în când, metabolismul poate arde cu 50 de calorii, în plus, pe ora. 

×
Subiecte în articol: obiceiuri metabolism timp
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close