Antena 3 CNN Life Cât costă un "curs de masculinitate" și ce îi învață pe bărbații din România: "M-au ajutat să vorbesc cu femeile"

Cât costă un "curs de masculinitate" și ce îi învață pe bărbații din România: "M-au ajutat să vorbesc cu femeile"

Noul trend în ceea ce privește dezvoltarea personală a bărbaților din România îl reprezintă "cursurile de masculinitate". Majoritatea celor care participă la astfel de cursuri sunt tineri.

Cât costă un "curs de masculinitate" și ce îi învață pe bărbații din România: "M-au ajutat să vorbesc cu femeile"
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    07 Mar 2023   •   19:45

Un curs de masculinitate durează între câteva săptămâni şi câteva luni, iar doritorii sunt învățați cum să abordeze femeile, cum să le respecte într-o relaţie, ce cadouri ar trebui să le cumpere și cum să se îmbrace, scrie ProTV.

Mihai Lucacs coordonează o comunitate de bărbaţi care spun că nu au suficientă încredere în ei.

"Ne întâlnim de două ori pe lună şi stabilim anumite obiective, le discutăm și monitorizam progresul, avem și o comunitate online pentru toată lumea din țară și din afara țării", spune acesta.

Citește și: INS: La ce vârstă se căsătoresc româncele. August, luna cu cele mai multe nunţi

"M-au ajutat cursurile să vorbesc cu femeile, să vorbesc și cu mine", spune un tânăr, după ce a participat la mai multe ședințe.

"Vreau să am grijă de mine, dezvoltare personală, să mă ocup de fizic, de minte", spune un altu, potrivit stirileprotv.ro.

Experţii sunt de părere că această nevoie a bărbaţilor de a merge la cursuri de masculinitate pleacă de la anumite temeri.

"Temeri de a nu fi consideraţi suficienţi de puternici, de a pierde aura de curaj, de forță, de provider până la urmă, deși e bine să fie şi femeia provider, dar parcă aș vrea să am eu ultimul cuvânt, mai ales că în ultimul avem o răsturnare de roluri femeie bărbat", spune psihologul Diana Mir.

Cursurile de masculinitate costă între 300 și 1.000 de lei.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close