Antena 3 CNN Life Ce activităţi poţi face în aer liber, împreună cu familia, chiar şi toamna

Ce activităţi poţi face în aer liber, împreună cu familia, chiar şi toamna

Chiar dacă vacanţa de vară s-a încheiat şi următorul concediu pare încă departe, asta nu înseamnă că nu există numeroase activităţi pe care le poţi face cu familia, în aer liber, pentru a vă relaxa şi a vă distra.

Ce activităţi poţi face în aer liber, împreună cu familia, chiar şi toamna
de Georgiana Adam    |    22 Sep 2022   •   16:34

În plus, peisajele toamnei sunt extraordinare, deci merită să te bucuri de ele din plin. Iată câteva idei pentru week-end-uri distractive alături de prieteni şi familie.

Excursii la munte

Aşa cum spuneam, toamna aduce peisaje splendide, ideale pentru a te bucura de activități în aer liber. În plus, pentru că temperaturile sunt mai blânde, mai ales la începutul sezonului, este chiar mai plăcut să-ţi petreci timpul în aer liber, decât în zilele toride de vară. Excursiile la munte şi plimbările în parcuri naturale sunt activități minunate pentru întreaga familie. Pe biciclete sau la picior, cu siguranţă te vei relaxa şi te vei deconecta, în mijlocul naturii.

Vizită în zone viticole

Ce poate fi mai plăcut decât un week-end de toamnă, petrecut la un conac tradițional? Dacă te orientezi spre zonele viticole din ţară, poţi avea ocazia să participi la culegerea viei sau să te bucuri de degustări de must. Cei care vor să se bucure de o experiență remarcabilă şi să se simtă chiar mai aproape de natură, trebuie să ştie că au opţiunea de a se caza într-un bungalow Romania.

Bricolaj împreună cu cei mici

Pentru a profita din plin de culorile extraordinare ale toamnei, poţi confecţiona diferite obiecte de decor ingenioase, alături de cei mici. De exemplu, în timpul unei plimbări în parc, puteţi strânge frunze de diferite culori şi mărimi, pentru a confecţiona o coroniţă specială, ce poate servi la decorarea ușii casei. De asemenea, conurile de pin pot fi pictate în culori mai vesele şi, mai apoi, integrate în diferite aranjamente cu flori de sezon.

Yoga în aer liber

Chiar dacă vara s-a terminat, nu înseamnă că nu te mai poţi bucura de activităţi de relaxare şi de mişcare în aer liber. Dacă îţi place să faci yoga şi consideri că te ajută în combaterea stresului de zi cu zi, profită de zilele însorite, pentru a-ţi scoate salteluţa în parc. Bucură-te de culorile din jur şi de lumina caldă, pentru a te reconecta cu tine însuţi. În plus, mişcarea în aer liber te ajută să faci faţă mai bine schimbării de anotimp.

Vizitează pieţele cu producători locali

Toamna este şi anotimpul recoltelor. În multe oraşe din ţară, se organizează festivaluri ale recoltei, cu participarea producătorilor locali. Poate fi o ocazie excelentă de a cumpăra diverse conserve pentru iarnă sau de a gusta diferite delicatese. Poţi merge şi în alte oraşe din ţară, în weekend-ul dedicat sărbătorii recoltei, pentru a te bucura de diversitatea gastronomică din diferite regiuni ale ţării. De la must şi pastramă până la dulcețuri rafinate, astfel de evenimente propun participanţilor un adevărat regal culinar.

Plimbări ecvestre

O plimbare pe cal poate fi o modalitate originală de a aprecia frumuseţea culorilor calde ale toamnei. Centrele de echitaţie din Capitală şi din ţară oferă plimbări de o oră sau chiar excursii de o zi prin pădure, pentru cei care au mai multă experiență. Această activitate poate fi foarte plăcută şi pentru copii, dar şi pentru adulţi. De obicei, ghizi experimentați însoțesc grupurile, pentru o plimbare complet sigură și plăcută. S-ar putea să-ţi descoperi o nouă pasiune, cine știe?

Aşadar, te poţi bucura de toamnă, împreună cu familia şi prietenii, în numeroase feluri. De la experienţe gastronomice până la plimbări în natură, lasă-te inspirat de sugestiile de mai sus, pentru momente de relaxare în aer liber.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close