Antena 3 CNN Life Ce conține de fapt înghețata și cât de bună este pentru sănătate. Adevărul despre desertul verii

Ce conține de fapt înghețata și cât de bună este pentru sănătate. Adevărul despre desertul verii

Înghețata este delicioasă și mai sănătoasă decât credeți. Cu fructe, frișcă sau bombone, înghețata aduce oamenilor bucurie. Toate dulciurile trebuie consumate cu moderație, dar nu există niciun motiv să credeți că înghețata este ceva ce ar trebui să consumați foarte rar.

Ce conține de fapt înghețata și cât de bună este pentru sănătate. Adevărul despre desertul verii
Sursa foto: Pixabay.com
07 Iul 2020   •   13:36

Există ingrediente în înghețată extrem de benefice pentru organismul uman. Poate nu știați dar puteți mânca înghețată zilnic și puteți pierde în greutate! Potrivit unui articol ABC News, femeile care au consumat o singură lingură de înghețată cu conținut scăzut de grăsimi pe zi (și bărbații o lingură și jumătate din aceeași înghețată) au pierdut cu 26% mai multă greutate corporală.

Calciul este ingredientul cheie ( pentru pierdere în greutate - n.red.)

Vă poate ajuta calciul să vă mențineți talia acolo unde doriți? Oamenii de știință continuă să cerceteze acest subiect, dar ideea de bază este că alimentele bogate în calciu ajută la menținerea metabolismului.

Înghețata conține vitamine și minerale

Când mănânci o lingură de înghețată, poți fi sigur că primești lapte și smântână în sistemul tău. Aceste ingrediente sunt surse mari de calciu, vitamina D, riboflavina, vitamina A și fosfor. De asemenea, în funcție de aroma înghețatei pe care o preferați, este posibil să obțineți și mai mulți nutrienți. De exemplu, boabele de vanilie au antioxidanți, precum și cantități mici de calciu, mangan, magneziu, potasiu, zinc și fier. 

Preferați ciocolata neagră? Această înghețată este încărcată cu antioxidanți și are, de asemenea, flavonoide pentru a vă proteja inima, acid oleic pentru a vă reduce nivelul de colesterol și fitochimice pentru a lupta împotriva radicalilor liberi, informează littlethings.com.

Înghețata stimulează creierul

Potrivit unui studiu care a fost realizat la Universitatea Kyorin din Tokyo, consumul de înghețată la micul dejun face bine creierului. Studiu a comparat un grup de oameni care aveau înghețată cu un grup care avea un pahar cu apă rece dimineața, iar cei care mâncau înghețată erau mult mai atenți.

Înghețata îți oferă energie

Înghețata este de obicei cu mult zahăr și zahărul poate oferă o sursă rapidă de energie. Poate nu știai, dar înghețata îți întărește oasele!

Calciul ne ajută să avem oase și dinți puternici. De fapt, o cantitate de 99% din oasele și dinții noștri sunt calciu. Nu uitați! Înghețata are calciu în ea.

Înghețata îți îmbunătațește sistemul imunitar, poate crește șansele de fertilitate și te face mai fericit.

Înghețata te face mai fericit

Înghețata ajută la producerea de serotonină. În plus, are un conținut mare de fosfor, ceea ce oferă țesuturilor noastre oxigen, ne menține echilibrul de pH și, da, ne crește libidoul.

Fosforul ajută la menținerea nivelului de testosteron sub control și are o modalitate de a menține excitația sexuală.

Trebuie să încercați să faceți propria înghețată! Puteți alege ingredientele favorite și sănătoase, fără chimicale.
 

×
Subiecte în articol: inghetata dulciuri sănătate
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close