Antena 3 CNN Life Ce inseamna mancare sanatoasa si care este cel mai sanatos produs alimentar

Ce inseamna mancare sanatoasa si care este cel mai sanatos produs alimentar

Ce inseamna mancare sanatoasa si care este cel mai sanatos produs alimentar
de O.P.    |    22 Ian 2015   •   13:09
Oamenii sunt tot mai preocupati de sanatate si de tot ce implica un regim alimentar sanatos, chiar daca unora le este greu sa-l urmeze. Insa, dincolo de toate sfaturile nutritionale, ce inseamna „mancare sanatoasa” si care este cel mai sanatos produs alimentar?

In primul rand, nu exista un singur aliment sanatos care sa contina absolut toti nutrientii necesari bunei functionari a organismului, dar exista o caracteristica de baza a tuturor produselor care pot fi incluse in categoria „mancare sanatoasa”! Mai exact, sa nu aiba niciun fel de adaos.

Practic alimentele simple sunt cele mai sanatoase. Ce inseamna „simplu” in materie de regim alimentar?! Un mar este un aliment simplu, o banana este un aliment simplu, dar si pestele pe gratar este un aliment simplu.

Tot ceea ce este cat mai putin procesat industrial este „simplu”, caci nu contine sau contine foarte putine adaosuri.

Prin comparatie, un salam nu este un aliment „simplu”, asadar nici sanatos, dar nici cartofii prajiti nu constituie o mancare sanatoasa caci uleiul prajit este nociv organismului, chiar daca la preparare am folosit doar doua ingrediente – cartofi si ulei.

Regula simplitatii ingredientelor este cea dupa care trebuie sa ne ghidam la cumparaturi daca vrem sa mancam sanatos. Chiar daca este vorba de produse ambalate, cu cat acestea contin mai putin ingrediente (trecute pe eticheta), cu atat ele corespund mai bine dezideratului de „aliment sanatos”.

Continuarea pe Lyla.ro

×
Subiecte în articol: diete mancare sanatoasa
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close