Antena 3 CNN Life Ce s-a aflat despre vizierele de protecţie. Sunt sau nu eficiente în lupta cu COVID

Ce s-a aflat despre vizierele de protecţie. Sunt sau nu eficiente în lupta cu COVID

Unii medici au pus semnul egal între măştile de protecţie şi viziere, însă un studiu recent realizat în acest sens, în plină pandemie, a adus rezultate neaşteptate în ce priveşte eficienţa acestor protecţii din plastic.

Ce s-a aflat despre vizierele de protecţie. Sunt sau nu eficiente în lupta cu COVID
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    24 Sep 2020   •   15:05

Cercetarea întreprinsă de oamenii de ştiinţă americani a arătat că vizierele din plastic nu opresc răspândirea noului coronavirus, măştile fiind în continuare o metodă de protecţie mult mai eficientă, potrivit Daily Mail.

Din primele informaţii, se pare că vizierele permit trecerea a până la 100% din picăturile de salivă mai mici de cinci micrometri eliberate (atunci când vorbim sau respirăm) în aer de o persoană infectată, arată noul studiu desfăşurat în Statele Unite. 

Vizierele de protecţie erau considerate un scut destul de sigur pentru COVID

Suprinzător este faptul că, până în prezent, vizierele de protecţie erau considerate o măsură de protecţie destul de sigură pentru coronavirus. 

Rezultatele neaşteptate au fost obţinute în urma unei simulări pe calculator, care arată că picăturile mai mari 50 de micrometri ajung în aer în proporţie de 50%. 

În consecinţă, Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că vizierele pot fi folosite ca măsură de protecţie împotriva infectării cu coronavirus, numai dacă sunt utilizate împreună cu alte măsuri, precum purtatul unei măşti. 

De ce vizierele nu sunt eficiente

Explicaţia este simplă: vizierele nu acoperă complet faţa, astfel că acele mici picături eliberate prin gură sau pe nas pot scăpa cu destul de multă uşurinţă.

Şi medicii ori asistentele poartă viziere de protecţie, însă întotdeauna împreună cu masca de protecţie.
 

×
Subiecte în articol: viziere coronavirus
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close