Antena 3 CNN Life Ce să faci ca să nu iei răceala sau gripa, atunci când toți cei din jurul tău sunt bolnavi. Atât de simplu e!

Ce să faci ca să nu iei răceala sau gripa, atunci când toți cei din jurul tău sunt bolnavi. Atât de simplu e!

Există câteva măsuri de protecție pentru a vă putea feri de răceala sau de gripă când cei din jurul vostru sunt bolnavi.

Ce să faci ca să nu iei răceala sau gripa, atunci când toți cei din jurul tău sunt bolnavi. Atât de simplu e!
Sursa foto: Foto: pixabay.com
08 Ian 2020   •   20:18

Spală-te mai des pe mâini. Aceasta este cea mai bună metodă de a îndepărta virușii, evitând astfel să vă îmbolnăviți sau să împrăștiați microbii. Scopul este acela de a ucide orice germen pe care îl atingeți înainte ca acesta să ajungă pe membranele mucoase (ochi sau nas), pe unde poate intra apoi în organism și vă poate îmbolnăvi. Dacă vă puteți spăla frecvent mâinile și cu un dezinfectant pe bază de alcool, aceasta ar fi o alternativă și mai bună.

Evită să-ți atingi fața. Evită să-ți atingi fața, în mod special ochii și nasul. Dacă atingi anumiți germeni, iar apoi pui mâna pe ochi sau pe nas, prin aceste zone microbii pot intra ușor în corpul tău. Așadar, evită cât mai mult posibil să pui mâna pe față pentru ca aceștia să nu pătrundă în organism.
Șterge cu dezinfectant biroul

Șterge cu dezinfectant suprafața de lucru, fie că e vorba de biroul tău sau banca de la grădinița sau de la școala copilului tău. Acest lucru va ajuta la reducerea acumulării de germeni pe birou și reduce șansele de a vă expune la ei. Ar fi indicat ca biroul să fie șters de două ori pe zi, în mijlocul sezonului de gripă.

Vaccinați-vă. Desigur, acest lucru vă ajută doar în privința gripei, nu și pentru răceală sau alți viruși. Vaccinul antigripal este cel mai ușor și mai eficient mod de a vă proteja împotriva gripei, să nu vă îmbolnăviți. E important să faceți vaccinul anual, pentru că virușii ce provoacă gripa devin tot mai puternici în fiecare an, iar vaccinul de anul trecut nu vă va proteja și în anul în curs. Cu toate acestea, există cazuri în care puteți să vă îmbolnăviți de gripă chiar dacă v-ați vaccinat, însă simptomele vor fi mult mai blânde decât în general.

Dormiți mai mult. Un sistem imunitar sănătos vă poate ajuta corpul să lupte împotriva invaziei de germeni. În general, dacă tu și copilul tău aveți un stil de viață sănătos, acest lucru vă poate îmbunătăți sistemul imunitar și vă va ajuta să nu vă îmbolnăviți. Pentru asta contează foarte mult să dormiți suficient. Când dormi prea puțin și te soliciți foarte mult, corpul tău nu mai poate lupta împotriva bacterilor și a virușilor și te îmbolnăvești mult mai ușor.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close