Antena 3 CNN Life Ce se întâmplă, de fapt, dacă mănânci cireşe cu viermi? Puțini știu adevărul

Ce se întâmplă, de fapt, dacă mănânci cireşe cu viermi? Puțini știu adevărul

Sunt fructele-vedetă ale sezonului, sunt gustoase şi mulţi nu se pot opri la un singur castronel cu cireşe. Din păcate, însă, nutriţioniştii spun să le mâncăm cu măsură, dacă vrem să nu ne îngrăşăm.

Ce se întâmplă, de fapt, dacă mănânci cireşe cu viermi? Puțini știu adevărul
Sursa foto: Pixabay
de Denisa Nedelcu    |    30 Iul 2020   •   19:43

Totuşi, ce facem dacă cireşele au viermi? Unii renunţă să le mai mănânce, alţii nu ţin cont şi sunt că viermii din ele nu fac rău. Dar care este, de fapt, adevărul?  "Viemii din cireșe n-au ce rău să ne facă. Sunt mai naturali și mai ecologici decât multe, dar singurul inconvenient este că sunt scârboși când îi vezi. Noroc că mâncăm cireșele fără să-i vedem. 

Nimeni nu se îmbolnăvește fiindcă a înghițit câteva cireșe cu viermi, în schimb mulți se pot îmbolnăvi mâncând cireșe impecabile ca aspect și chiar gust, dar pline de mizerii chimice", a spus un nutriţionist român, potrivit ampress.ro.

Cură detox cu cireşe

Alţi medici spun că se poate face o cură de detoxifiere cu aceste fructe. Singura condiţie este să nu le asociaţi cu nimic. Astfel, în acea zi mâncaţi numai cireşe. Atenţie, totuşi, la cantitate.

"Efectul diuretic e asigurat de conţinutul mare de potasiu, un argument important dacă vreţi să folosiţi cireşele pentru o cură detox (ca aliment unic, 1-2 kg/zi)", spune dr. Mihaela Bilic.
 

×
Subiecte în articol: cirese viermi
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close