Antena 3 CNN Life Ce se întâmplă în corpul tău când combini ciocolata cu vinul roşu 

Ce se întâmplă în corpul tău când combini ciocolata cu vinul roşu 

Ce se întâmplă în corpul tău când combini ciocolata cu vinul roşu 
Sursa foto: Foto: pexels.com
01 Mar 2019   •   15:47

Ciocolată și vin roșu, o combinație decadentă, cu efecte interesante pentru sănătatea noastră, concluzionează unii cercetători care au studiat subiectul.

Cu ajutorul unui compus regăsit în ciocolată şi vin roşu, celulele din corpul uman pot fi întinerite, potrivit unui studiu recent, relatează doctorulzilei.ro.

Specialiştii din cadrul Universităţii din Exeter, Marea Britanie, au realizat experimente pentru determinarea modului în care poate fi inversată îmbătrânirea unei clase de gene denumite spliceosome şi un grup de celule disfuncţionale denumite senescenţe, care se acumulează în timp ce oamenii îmbătrânesc.

Conform AJC, spliceosomele joacă un rol important în modul de operare a genelor organismului. Dar în timp ce corpul îmbătrâneşte, celulele senescente încep să prevaleze. Astfel că celulele îmbătrânite devin inactive.

Cercetătorii au descoperit că prin aplicarea unui compus chimic denumit reveratrol analog, compus regăsit în ciocolată, vin roşu, struguri roşii şi afine, poate inversa efectele, permiţând spliceosomelor să se reactiveze pentru ca ”celulele să-şi redobândească unele dintre trăsăturile tinereţii,” a declarat cercetătoarea Eva Latorre.

 

 

 

×
Subiecte în articol: vin ciocolata
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close