Antena 3 Life Ce se poate întâmpla dacă nu clipim suficient în faţa calculatorului (STUDIU)

Ce se poate întâmpla dacă nu clipim suficient în faţa calculatorului (STUDIU)

26 Iun 2020   •   00:00
Ce se poate întâmpla dacă nu clipim suficient în faţa calculatorului (STUDIU)
Sursa foto: Pixabay.com

Persoanele care petrec mult timp la calculator fără să clipească des pot suferi, în timp, de dureri oculare şi pot avea probleme cu vederea. Un om ar trebui să clipească aproximativ de 20 de ori într-un minut, susțin medicii oftalmologi. 

Cei care lucrează la calculator uită să clipească constant, spun specialiştii. Acești oameni se concentrează în faţa calculatorului și clipesc mult mai rar, doar de două-trei ori pe minut, informează studyfinds.org. 

2.000 de britanici adulţi au participat la acest studiu. Majoritatea celor care au participat au declarat că, în decursul unei zile obişnuite de lucru acuză la prânz dureri de ochi.

Trebuie să luați zilnic o pauză de la ecrane

Studiul a mai arătat că o treime dintre angajaţi îşi simt ochii obosiţi. Unul din cinci angajaţi are vederea înceţoşată după mai multe ore la calculator. Medicii oftalmologi recomandă pauze regulate în timpul programului.

Toți participanţii la studiu sunt conştienţi de riscurile faptului că nu clipesc suficient, însă 36% dintre aceştia au declarat că nu pot rezista o zi întreagă fără să se uite la un ecran. 

Sursa: studyfinds.org

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close