Antena 3 CNN Life Ce ținută să porți la un grătar cu șeful

Ce ținută să porți la un grătar cu șeful

Codurile vestimentare au fost create pentru a oferi îndrumări cu privire la ce să porți atunci când ai o întâlnire cu importantă sau dacă ești invitat la un eveniment.

Ce ținută să porți la un grătar cu șeful
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Mar 2023   •   14:21

Pe lângă faptul că îți creează o imagine bună, o ținută elegantă îi arată organizatorului evenimentului că respecți și apreciezi invitația lui. Dacă pentru astfel de situații ai deja costumul perfect sau rochia potrivită, ce ținută ar trebui să porți când mergi la un grătar cu șeful sau alți parteneri de afaceri?

Îmbrăcămintea casual pune accent pe stilul tău personal și ar trebui să înveți să alegi cu grijă hainele și încălțămintea. Citind materialul următor vei afla ce ar fi bine să porți pentru a face impresie bună la ieșirile relaxante cu persoanele importante de la serviciu.

Care sunt principiile de bază ale vestimentației casual

Tricouri, blugi și pantofi sport - toate sunt permise conform unui cod vestimentar casual. Principiul numărul unu este că trebuie să porți numai haine curate, fără zone zdrențuite, cum ar fi blugii rupți sau ținutele vizibil deteriorate. Șlapii, pantalonii scurți sau îmbrăcămintea largă, precum pantalonii de trening sau hanoracele, nu sunt tocmai binevenite.

Croiurile prea strânse creează disconfort, motiv pentru care nu sunt adecvate la un grătar în aer liber sau o petrecere la domiciliul unui coleg, mai ales dacă stai acolo mai multe din acea zi. Casual este despre haine comode și aerisite. Țesăturile precum denimul, bumbacul, flanelul și inul sunt cele mai potrivite și pot fi combinate cu materiale mai elegante precum mătasea și cașmirul.

O pereche de Puma adidasi casual sau sneakers merg bine cu blugii, iar mocasinii sau pantofii cu talpă joasă se potrivesc cu rochiile ușoare de zi. Atunci cand îți alegi ținuta, este util sa te gândești cine te-a invitat, cine va veni și care va fi atmosfera.

Ce îmbrăcăminte casual este potrivită bărbaților

O bună opțiune ar fi combinația între blugi sau pantaloni chino cu pantofi slip-on și o cămașă lejeră sau un pulover tricotat. Dacă alegi să porți un tricou, atunci ținuta ta ar putea funcționa mai bine cu o jachetă simplă sau un blazer. Uită de cravată când pleci la grătar! Chiar dacă ar părea să meargă cu cămașa, nu va fi adecvată pentru un asemenea eveniment.

La polul opus, nici tenișii nu vor face impresie bună într-o astfel de situație, însă alți pantofi sport eleganți sunt bineveniți. Chiar dacă unele persoane ar putea simți nevoia să iasă în evidență printr-un stil vestimentar mai extravagant, fii sigur că piesele clasice rămân opțiunea cea mai sigură.

Tendințele modei pot fi înțelese greșit, iar asta înseamnă că ceea ce este conceput pentru spectacolul fashion de la TV devine foarte ușor exact opusul așteptărilor tale pentru petrecerea la care urmează să mergi.

Cum aleg femeile o ținută lejeră corespunzătoare

Când vremea este caldă, femeile pot alege o rochie de vară, o fustă și cămașă sau pantaloni lungi cu un top. Asigură-te că modelul fustei nu este croit mult peste genunchi. Cardiganele, puloverele cu nasturi sau sacourile sunt toate opțiuni foarte bune. Femeile ar trebui să știe că un blazer va înfrumuseța ținuta, ceea ce înseamnă că vor fi necesare mai puține accesorii.

Un blazer este perceput ca o piesă de vestimentație business, dar combinat cu un articol casual precum o cămașă lejeră, blugi, pantaloni chino sau o rochie ușoară îți va da un aspect semi formal. În caz că ținuta ta este prea simplă, bijuteriile o pot condimenta cu ușurință. Pentru un real succes ar trebui să ai grijă și ce pantofi alegi. Codul vestimentar casual îți oferă multiple posibilități pentru a te juca cu stilul, așa că o pereche de mocasini cu aspect elegant, pantofi brogue sau balerini se vor îmbina perfect cu îmbrăcămintea lejeră.

Subtilitatea, simplitatea și modestia sunt concepte de bază pentru o imagine pozitivă în orice context. Cele mai bune ținute nu vor lăsa să iasă în evidență efortul depus, iar acest lucru dovedește nonșalanță și un stil individual relaxat.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close