Antena 3 CNN Life Ce trebuie să faci pentru a avea un creier mai eficient. Cele două activități recomandate de specialiști

Ce trebuie să faci pentru a avea un creier mai eficient. Cele două activități recomandate de specialiști

Ce trebuie să faci pentru a avea un creier mai eficient. Cele două activități recomandate de specialiști
Sursa foto: Foto: pixabay.com
02 Noi 2018   •   23:41

Creierul poate fi antrenat pentru a fi mai eficient şi, potrivit unui nou studiu, există două activităţi care sporesc în mod considerabil eficienţa.

Dacă înveţi să cânţi la un instrument muzical sau să vorbeşti o limbă străină, îţi antrenezi creierul pentru a fi mai eficient, arată un nou studiu.

Cercetătorii canadieni de la Rotman Research Institute au descoperit că muzicienii şi oamenii bilingvi folosesc mai puţine resurse ale creierului atunci când finalizează o sarcină care implică folosirea memoriei, potrivit The Independent.

Astfel, potrivit studiului publicat în Annals of the New York Academy of Sciences, persoanele care au cunoștințe muzicale sau bilingve și-au activat reţele din creier diferite şi au prezentat mai puţină activitate a cortexului decât persoanele care vorbeau doar o limbă şi nu aveau pregătire muzicală, atunci când aveau de îndeplinit o sarcină.

×
Subiecte în articol: creier recomandari
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close