Antena 3 CNN Life Cea mai confortabilă metodă de a călători. Cum arată capsula-minune care va înlocui corturile de la mare și munte

Cea mai confortabilă metodă de a călători. Cum arată capsula-minune care va înlocui corturile de la mare și munte

Cea mai confortabilă metodă de a călători. Cum arată capsula-minune care va înlocui corturile de la mare și munte
24 Mai 2017   •   18:52

Cum poți avea tot confortul necesar într-un spațiu foarte mic atunci când vrei să călătorești? Rezolvarea se pare că a găsit-o doi tineri din Slovacia, care au descoperit o metodă inedită: o capsulă ecologică.

Potrivit Ciao.ro, eco-Capsula poate înlocui cu ușurință corturile pe care le cărăm după noi la munte sau la mare. Această casă de dimensiuni mici, de forma unui ou este total independentă energetic și poate fi mutata oriunde. Primul avantaj care i se atribuie este că nu plătești nicio factură la curent sau apă și nu te racordezi la nicio rețea. Capsula funcționează cu energia electrică pe care o produce singură. Sursele de energie sunt reprezentate de o turbină eoliana și panouri solare. Acestea produc energie suficiente pentru un an întreg.

Bateriile aflate sub podea stochează surplusul de energie, pentru zile cu producție mai slabă. Pe langă alte avantaje, forma rotundă a capsulei permite colectarea unei cantități maxime de apă de ploaie și rouă. Filtrele prin care trece apa reușesc să distrugă bacteriile și o transformă în apa potabilă. 

Eco-capsula poate fi ușor atașată la mașină sau rulotă, pentru ca are propriile roți.

 

×
Subiecte în articol: metoda cort spatiu
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close