Antena 3 CNN Life Cea mai prestigioasă medalie pentru matematică a fost furată! Ce informații au autoritățiile

Cea mai prestigioasă medalie pentru matematică a fost furată! Ce informații au autoritățiile

Cea mai prestigioasă medalie pentru matematică a fost furată! Ce informații au autoritățiile
08 Aug 2018   •   13:04

O medalie considerată că fiind cea mai prestigioasă din lume pentru matematică a fost furată de la un profesor din Cambridge la doar o jumătate de oră după ce acesta a fost distins cu premiul în Rio de Janeiro.

Caucher Birkar a fost unul dintre cei patru câștigători comuni ai medaliei Fields, considerată premiul Nobel pentru matematică, care a primit premiul la Congresul Internațional de Matematică miercuri. 

La numai câteva minute după însă, premiul a fost furat. Site-ul de știri G1 a spus că Birkar a lăsat medalia într-o servietă împreună cu telefonul mobil și portofelul său pe o masă din pavilionul unde a avut loc evenimentul. 

Echipa de securitate a evenimentului a găsit ulterior servieta sub o bancă, dar medalia lipsea. Ziarul Rio Globo a declarat că hoțul a fost deja identificat din materialul video de securitate de la fața locului.  

Organizatorii au menționat furtul printr-o declarație. "Comitetul de organizare al Congresului Internațional de Matematică regretă profund dispariția servietei matematicianului Cauchar Birkar, care conținea medalia Fields pe care a primit-o la ceremonia de dimineață", au spus ei. "Sunt analizate imaginile înregistrate de la eveniment. Comitetul de organizare cooperează cu autoritățile locale în investigarea furtului ". 

Sursă: The Guardian 
  

×
Subiecte în articol: medalie matematica
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close