Antena 3 CNN Life Cele 3 ajutoare de nădejde ale unei mașini second hand

Cele 3 ajutoare de nădejde ale unei mașini second hand

Dacă maşina ta prezintă semne vizibile de îmbătrânire, dar nu eşti pregătit să renunţi la ea, înseamnă că doar are nevoie de puţin ajutor.

Cele 3 ajutoare de nădejde ale unei mașini second hand
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Mar 2023   •   13:00

Dincolo de partea mecanică şi de cea electrică, pentru a te simţi confortabil este nevoie să acorzi puţină atenţie şi interiorului autoturismului tău.

Indiferent dacă ți-ai cumpărat o mașină second hand sau este vorba despre vechea ta mașină, pentru ca aceasta să aibă un aer fresh are nevoie de puțin ajutor. Din fericire, acum există pe piață firme autorizate, care reușesc să redea un aspect nou inclusiv celor mai deteriorate mașini. Dacă până în trecut șoferii care voiau o astfel de schimbare trebuiau să învețe să o facă singuri, acum există ajutor specializat, iar rezultatele pot fi spectaculoase.

Pentru un iubitor de mașini, readucerea la viață a unui autoturism vechi este o experiență plină de satisfacții. Pe lângă plăcerea pe care o vei avea atunci când vei conduce noua ta veche mașină, o refacere a interiorului te va ajuta și să obții profit, dacă te vei decide să o vinzi ulterior.

Iată care sunt opțiunile tale dacă vrei să investești într-un autoturism vechi.

  1. Un mecanic bun pentru partea mecanică

Alegerea unui mecanic auto priceput și implicat este primul pas atunci când vrei să repari o mașină. Deși oamenii au tendința de a se lăsa impresionați de firmele mari și de sediile grandioase, nu întotdeauna serviciile sunt la nivelul așteptărilor.

Așadar, înainte de a face o programare la cel mai nou, mare și frumos service auto deschis în orașul tău, informează-te despre calitatea serviciilor oferite. Mecanicii buni sunt din ce în ce mai greu de găsit și, nu de puține ori, aceștia evită să lucreze la marile companii. Aleg să lucreze pe cont propriu și, chiar dacă aparatura nu este la fel de nouă ca la marile service-uri, priceperea lor este cea care face diferența.

  1. Un tinichigiu pentru a îndrepta micile imperfecțiuni

Majoritatea mașinilor au nevoie, la un momentdat, de un facelift. Fie că ai provocat tu mici avarii din neatenție, fie că ți-ai găsit mașina lovită în parcare, fără vreun bilet cu scuzele de rigoare, cel mai probabil și mașina ta are câteva imperfecțiuni.

Pe lângă zgârieturile sau loviturile de pe caroserie, cel mai probabil că și interiorul mașinii are nevoie de puțin ajutor pentru o întinerire. Verifică dacă meseriașul ales se ocupă sau îți poate recomanda pe cineva care se ocupă și de tapițerie. Este foarte posibil să ai nevoie de un antifon auto sau de un plafon auto nou și, dacă tot faci un efort pentru a-i reda tinerețea mașinii, ar fi păcat să sari peste această etapă.

  1. Detailing auto

Acum că partea tehnică este rezolvată, că mașina nu mai are lovituri sau zgârieturi pe caroserie, este momentul să îi oferi o curățare profesională. Detailingul auto este un serviciu relativ nou pe piața din România, dar destul de folosit în străinătate.

Serviciile de detailing a mașinilor au devenit din ce în ce mai populare în ultimii câțiva ani, datorită preocupării crescute pentru sănătate. Mai exact, un atelier care se ocupă de detailingul auto este o curățătorie profesională pentru autoturisme. Însă, în loc să îndepărteze pur și simplu murdăria, angajații acestui atelier iau măsuri suplimentare pentru a păstra aspectul mașinii tale pentru anii următori.

Pe scurt, detailingul auto constă în debarasarea interioară, curățarea detaliată a interiorului (de la preșuri, până la plafon și centuri de siguranță), aplicarea de protecție pe elementele cromate. La cerere, aceste ateliere pot oferi și servicii de detailing exterior.

Cu puțin efort și cu alegerea inteligentă a serviciilor de calitate, o mașină mai veche poate prinde o nouă față.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close