Antena 3 CNN Life Cele cinci alimente care îți prelungesc viața. Un bărbat de 116 ani a dezvăluit totul

Cele cinci alimente care îți prelungesc viața. Un bărbat de 116 ani a dezvăluit totul

Cele cinci alimente care îți prelungesc viața. Un bărbat de 116 ani a dezvăluit totul
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
19 Mar 2018   •   14:54

Bernardo LaPalo, un bărbat de 116 ani din Arizona susține că a ajuns la această vârstă datorită stilului de viață sănătos. Centenarul spune că nu a fost niciodată bolnav și că a evitat carnea roșie. Secretele longevității sale le-a aflat de la tatăl său care era medic.

Lecţiile cele mai importante pe care le-a primit Bernando au fost simple, ba chiar banale, dacă ne gândim că nu înseamnă altceva decât sprijinirea organismului în a-şi face treaba cum se cuvine: nu te ridica niciodată de la masă cu stomacul plin, lasă întotdeauna loc de mai mult, fă mişcare în fiecare zi, nu fuma, nu bea alcool, dormi atât cât trebuie, asigură-te că îţi menţii colonul curat şi, cel mai important, nu te grăbi.

Bernando îşi începe fiecare dimineaţă cu o plimbare de aproape doi kilometri, informează doctorulzilei.ro. La întoarcere, bea un ceai de scorţişoară şi îşi prepară o salată cu varză, ardei gras roşu, cozi de ţelină, ceapă, morcovi, stropită cu un sos din oţet de mere şi 2-3 linguriţe de miere, alături de două felii de avocado şi o roşie. 

Cât despre fructe, mizează pe grapefruit, mandarine, pepene galben, afine (preferatele lui), struguri, mere, căpşuni, kiwi, ananas şi cireşe. Îşi ia aportul de proteine din fasole boabe, nuci şi seminţe şi adaugă un plus de fibre cu supă de orz. Bea sucuri preparate în casă şi spune că nu trebuie să te abţii o viaţă întreagă de la un aliment sau altul. „Moderaţia e cheia şi, dacă o respecţi, poţi gusta din orice”.

×
Subiecte în articol: alimente barbat longevitate secret
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close