Antena 3 Life Cele mai simple fraze folosite pentru a te manipula

Cele mai simple fraze folosite pentru a te manipula

20 Sep 2018   •   21:30
Cele mai simple fraze folosite pentru a te manipula
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Există o linie fină care separă persuasiunea de manipulare, iar adesea ne este greu să distingem între cele două. Nu toți oamenii care manipulează își dau seama că fac acest lucru.

„Nu mai reacționa exagerat!” - Adesea, atunci când intrăm într-o discuție în contradictoriu, cel care vrea să ne manipuleze va încerca să se „spele pe mâini” și să te acuze pe tine că ești exagerată în ceea ce simți sau zici.

„Nu mai dramatiza!” - Atunci când ai de-a face cu o persoană manipulatoare, ea va încerca să îți atace stima de sine și să te aducă astfel pe „calea cea bună”.

„Nu mai fi atât de sensibil/sensibilă!” - Psihologia persuasiunii ne învață că această frază este folosită în momentul în care cealaltă persoană spune ceva nepotrivit sau dureros, apoi încearcă să se absolve de vreo vină, acuzându-te pe tine că nu poți să accepți puțină critică.

„Te porți ca un/o nebun/ă.” - Chiar dacă ridici tonul, lovești o pernă sau plângi în hohote, persoana cu care discuți ar trebui să te lase să te calmezi, nu să te provoace, potrivit exquis.ro.

×
Subiecte în articol: manipulare
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close