Antena 3 CNN Life Cele mai toxice fructe de pe rafturile magazinelor. Evită-le dacă vrei să nu ai probleme de sănătate! Experții avertizează

Cele mai toxice fructe de pe rafturile magazinelor. Evită-le dacă vrei să nu ai probleme de sănătate! Experții avertizează

Enviromental Working Group (EWG) a dezvăluit cele mai nocive fructe din magazine, în urma unui studiu în care este analizat nivelul de pesticide folosit de agricultori. Printre cele mai toxice fructe se numără merele și căpșunile, din cauza substanțelor chimice care le apără de dăunători.

Cele mai toxice fructe de pe rafturile magazinelor. Evită-le dacă vrei să nu ai probleme de sănătate! Experții avertizează
Sursa foto: Pixabay.com
de Cristina Tudorache    |    17 Iul 2020   •   07:00

Îndrăgitele căpşuni sunt o sursă bogată de antioxidanţi, însă cele care se găsesc în magazine conţin cea mai mare cantitate de pesticide, acestea fiind periculoase pentru sănătate.

Potrivit studiului realizat de EWG, 98% din mostrele de căpşuni examinate de autorităţile sanitare au prezentat urme de pesticide.

Merele, toxice pentru sănătate din cauza pesticidelor cu care sunt stropite

Peste 40% dintre merele analizate conţineau zece sau mai multe tipuri de pesticide, iar unele dintre ele prezentau urme de la chiar 17 variante de chimicale.

Și în cazul merelor, au fost identificate cel puțin un tip de pesticide în 98% dintre mostrele testate. De asemenea, piersicile și nectarinele completează lista fructelor ce pot deveni toxice pentru organism.

Specialiștii recomandă evitarea achiziționării acestor produse din magazine. Indicat este să consumăm fructe proaspete, provenite din surse cunoscute, ce nu au fost tratate și expuse pesticidelor.
 

×
Subiecte în articol: fructe toxice magazine
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close