Antena 3 CNN Life Cercetătorii spun că ciocolata, consumată în cantitate moderată, reduce riscul producerii unui infarct

Cercetătorii spun că ciocolata, consumată în cantitate moderată, reduce riscul producerii unui infarct

Cercetătorii spun că ciocolata, consumată în cantitate moderată, reduce riscul producerii unui infarct
Sursa foto: foto- Pexels
28 Aug 2018   •   19:30

Cercetătorii britanici au ajuns la concluzia că un consum moderat de ciocolată, însemnând de până la 3 bucați de ciocolată pe lună, ar putea reduce cu 13% șansele producerii unui infract. 

Britanicii se confruntă des cu probleme cardiace, aproximativ 900.000 de oameni fiind afectați, iar într-un an mor circa un sfert din aceștia. 

Specialiștii spun că substanțele aflate în ciocolată ajută vasele de sânge și reduc inflamarea acestora, însă doar dacă e consumată în cantități moderate. 

Medicii spun că dacă ciocolata e consumată în exces, efecte pot fi nocive. 

Cei care consumă zilnic ciocolată riscă cu 17% mai mult să se trezească cu un infarct, potrivit DailyMail

Studiul a fost prezentat la conferința Societății Europene de Cardiologie, care a avut loc la Munchen și a avut în vedere 575.000 de cazuri.
 

×
Subiecte în articol: ciocolata infarct
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close