Antena 3 CNN Life Cere ajutor dacă suferi de anxietate şi atac de panică

Cere ajutor dacă suferi de anxietate şi atac de panică

Cere ajutor dacă suferi de anxietate şi atac de panică
04 Sep 2017   •   15:26

Trăim într-o lume plină de spaime. Şi unele sunt perfect întemeiate. E suficient să te uiţi la buletinele de ştiri şi înţelegi instantaneu că oricând poţi să păţeşti ceva. Fiecare persoană este o individualitate şi are o rezistenţă specifică la lucrurile care îl înconjoară, care îl sperie într-o măsură mai mare sau mai mică. Cutremure, inundaţii, uragane, incendii, atacuri teroriste, războaie… sunt tot atâtea cauze pentru presiunea care se exercita asupra omului nostru interior. Şi la acestea se adăugă stresul şi împovărarea cotidiană. Cum să facem faţă acestor surse permanente de anxietate si panica? Cum să depăşim propriile traume şi dureri care vin din trecut? Avem nevoie de ajutor, pentru că altfel va veni un moment în care ne vom simţi copleşiţi.

Ai nevoie de ajutor

E posibil să păstrezi în suflet o traumă din trecut mulţi ani. Poate chiar fără să-ţi dai seama. Şi într-un moment de vulnerabilitate să iasă la suprafaţă. Să te ia prin surprindere şi să te sperie în aşa măsură încât să ajungi la atac de panică. Poţi să ajungi la panica şi în situaţii în care nu ţi se întâmplă ţie direct lucruri rele sau nu te afli în situaţii periculoase. Poţi să empatizezi cu cineva în durere şi să resimţi anxietatea, frică şi panica acestei persoane. Poţi să dai o importanţă prea mare unor lucruri mărunte şi din această cauză viaţa ta întreaga să fie dată peste cap: sa nu mai poti dormi, să nu te mai poţi concentra la muncă sau la şcoală, să nu mai poţi face treburi mărunte cotidiene. Dacă laşi lucrurile să ajungă până aici, înseamnă că deja problema a prins rădăcini adânci. Nu mai ezita, cere ajutor de specialitate.

Căi de recuperare din panică şi anxietate

Psihologul sau psihoterapeutul te va ajuta să înţelegi sursa panicii şi anxietăţii tale. Veţi găsi împreună căi de recuperare din boala şi veţi pune la cale o strategie care să te ajute aşa încât să-ţi găseşti calmul şi puterea interioară de a depăşi orice dificultate. Pe viitor când vor mai apărea situaţii care te neliniştesc sau care te sperie vei avea deja formate mecanismele de combatere. Vei depăşi problemele mult mai uşor şi te vei bucura de viaţa ta şi de cei dragi ai tăi.
 
Articol furnizat de Psiholog Simona Jeles.

 

×
Subiecte în articol: ajutor
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close