Antena 3 CNN Life Cinci legume pe care trebuie să le eviți la cină pentru a dormi bine

Cinci legume pe care trebuie să le eviți la cină pentru a dormi bine

Mulți oameni se plâng în zilele noastre de lipsa somnului. Ceea ce știu mai puțini dintre noi este faptul că cina poate fi unul dintre motivele pentru care nu te odihnești corespunzător. În funcție de ceea ce consumi la masa de seară, poți avea un somn odihnitor sau, dimpotrivă, te poți confrunta cu insomnie toată noaptea.

Cinci legume pe care trebuie să le eviți la cină pentru a dormi bine
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Iul 2023   •   18:00

Există multe alimente și legume pe care experții ne sfătuiesc să nu le consume noaptea. Aceste alimente sunt bune pentru sănătate, dar nu pentru somn. Din acest motiv, experții au interzis consumul acestor legume pentru masa de seară.

Broccoli

Broccoli este benefic pentru sănătate, dar nu face greșeala de a mânca la cină. Fibrele prezente în broccoli necesită un timp mai îndelungat pentru a fi digerate, ceea ce poate perturba somnul noaptea. În afară de aceasta, pot apărea și probleme de gaze sau aciditate dimineața. 

Roșii

Consumul de roșii poate avea un efect negativ asupra somnului. Acest lucru se datorează în principal tiraminei, un tip de aminoacid, care crește activitatea creierului și întârzie somnul. În afară de aceasta, datorită cantității mari de vitamina C, nu se digeră corect noaptea. De asemenea, provoacă aciditate.

Vinete

Ca și roșiile, vinetele conține cantități mari de aminoacid tiramină, care crește nivelul de norepinefrină. Este un stimulent care menține organismul activ. Așa că experții consideră că nu ar trebui inclus în lista pentru cină.

Castraveți

Castraveții sunt formați din 95 la sută. Potrivit experților, consumul unei cantități mari de castraveți face ca stomacul să se simtă plin și mulțumit. Cu toate acestea, ar trebui evitate noaptea, deoarece consumul prea mult poate provoca balonare și tulburări de somn.

Conopida

Conopida este foarte bună pentru sănătate, însă acestă legumă poate interfera cu capacitatea ta de a dormi bine pentru că fibra prezentă în ea este digerată chiar și în timpul încercării de a dormi.

×
Subiecte în articol: legume masa de seară
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close