Antena 3 CNN Life Concert Aniversar ”Nelly Miricioiu 70”. Soprana împlinește 70 de ani

Concert Aniversar ”Nelly Miricioiu 70”. Soprana împlinește 70 de ani

Soprana Nelly Miricioiu împlineşte, astăzi, 70 de ani. Îşi sărbătoreşte ziua de naştere printr-un concert extraordinar, pe scena Operei Naţionale Bucureşti. 

Concert Aniversar ”Nelly Miricioiu 70”. Soprana împlinește 70 de ani
Sursa foto: Antena 3
de Andrei Tomescu    |    31 Mar 2022   •   12:01

Îl va avea alături pe celebrul tenor american Gregory Kunde. 

”70 este doar un număr în paşaport. Aşa spunea mama. Dar 70 este altceva. Mă copleşeşte, într-un fel. Doresc cu acest spectacol să închei un capitol al carierei mele în operă şi, în acelaşi timp, aştept să văd ce-mi oferă viitorul. Am să preţuiesc fiecare zi” ne-a spus Nelly Miricioiu

Este una dintre marile soprane ale lumii, cu o carieră internaţională care se întinde pe mai mult de 40 de ani. S-a remarcat printr-o versatilitate vocală extraordinară cu care a interpretat un repertoriu extrem de vast, de la Belcanto la Verism.

A debutat fulminant în 1982 la Covent Garden, în rolul Nedda din „Pagliacci”. A urmat în 1983 „Lucia di Lammermoor”, la Teatro Alla Scala din Milano. 

Rămâne de neuitat în „Tosca”, alături de José Carreras, José Cura și Neil Schicoff sau în „La Bohème”, împreună cu Placido Domingo, în Violetta din „La Traviata” – rol cu care a şi debutat la Opera din București, pe 27 mai 1980, alături de Octavian Naghiu și Nicolae Herlea. 

Nelly Miricioiu a cântat, apoi, în cele mai mari Opere ale lumii şi a colaborat cu cei mai prestigioşi tenori, dirijori şi regizori ai generaţiei sale şi nu numai. 

A apărut pe scenele celor mai importante teatre lirice din Europa - Amsterdam, Bruxelles, Roma, Hamburg, Geneva, München, Viena, Salzburg, Paris, Madrid, Barcelona. 

A fost aclamată constant în „La Traviata”, „La Boheme”, „Madama Butterfly”, în Silvana din „La Fiamma”, „Marie Victoire” de Respighi, în „Adriana Lecouvreur” de Cilea sau în „Francesca da Rimini” de Zandonai. 

Nelly Miricioiu a cântat, de asemenea, în Statele Unite ale Americii, la Washington DC, Philadelphia, Dallas, San Francisco și, bineînţeles la Metropolitan Opera din New York, unde a debutat în 1989, în rolul Mimì din „La Boheme”. A evoluat și în America de Sud, la opera din Santiago de Chile și la Teatro Colon în Buenos Aires.

×
Subiecte în articol: Nelly Miricioiu soprana
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close