Antena 3 CNN Life Cozi infernale și îmbulzeală la telescaun în Poiana Brașov: Mii de turiști au așteptat ore în șir pentru a urca de câteva ori pe munte

Cozi infernale și îmbulzeală la telescaun în Poiana Brașov: Mii de turiști au așteptat ore în șir pentru a urca de câteva ori pe munte

Vacanța elevilor încă nu s-a terminat, astfel că stațiunile montane încă sunt ocupate cu turiști care își doresc să se bucure de zăpadă. Din cauză că pârtiile din Sinaia, Predeal, Azuga, Bușteni, dar și din alt orașe au fost închise, mii de turiști care își doreau să schieze au stat joi la coadă pentru a urca pe Masivul Postăvaru.

Cozi infernale și îmbulzeală la telescaun în Poiana Brașov: Mii de turiști au așteptat ore în șir pentru a urca de câteva ori pe munte
Sursa foto: Facebook/ Electra Ghiza
de Georgiana Adam    |    07 Ian 2021   •   22:00

Joi la prânz, la staţia de îmbarcare Telescaunul Lupului din Masivul Postăvaru, mii de oameni formaseră o codă care se întindea pe aproape 200 de metri.

În staţiunile de pe Valea Prahovei nu este zăpadă, iar pe Platoul Bucegilor joi a bătut vântul şi nu s-a putut schia. Astfel că pasionaţii sporturilor de iarnă s-au orientat toţi spre Poiana Brașov şi astfel s-a ajuns la timpi de așteptare de peste o oră, la telescaun. Unii dintre schiori au urcat de mai multe ori, astfel că au așteptat chiar și 3-4 ore la coadă.

Administratorii domeniului schiabil s-au străduit să facă ordine şi i-au îndemnat pe oameni să poarte neapărat măşti de protecţie, mai ales că producătorii de echipamente au scos pe piaţa accesorii cu filtre anti-COVID. Chiar și asa, unii dintre turiști așteptau la coadă fără mască pe față și fără a păstra distanța recomandată față de ceilalți schiori.

Și salvamontiştii şi jandarmii montani au patrulat încontinuu şi i-au îndemnat pe schiori să păstreze pe cât posibil distanța şi să se protejeze purtând mască și ținând cont de toate măsurile de siguranță.

×
Subiecte în articol: poiana brasov Masivul Postăvaru
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close