Antena 3 CNN Life Cum alegi cadoul potrivit pentru persoanele speciale din viaţa ta

Cum alegi cadoul potrivit pentru persoanele speciale din viaţa ta

Indiferent dacă dorești să cumperi un cadou pentru părinții tăi, partenerul de viaţă, o prietenă sau un coleg de serviciu, să găseşti darul perfect poate fi într-adevăr o provocare.

Cum alegi cadoul potrivit pentru persoanele speciale din viaţa ta
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Noi 2022   •   16:09

Mai ales că există diferite ocazii speciale pe care vei vrea să le marchezi: aniversări, onomastici, Crăciun etc.

Presiunea poate fi şi mai mare atunci când vrei să alegi ceva deosebit, fără să repeţi ideile din anii precedenţi. Aşadar, ce ar trebui să faci ca să te asiguri că iei o decizie bună? Iată câteva idei care să te inspire!.

Ţine cont de preferinţele persoanelor pentru care cumperi cadoul

Primul aspect, de care trebuie să ţii mereu seama atunci când alegi un cadou, se referă la preferinţele şi stilul de viaţă al persoanei căreia îi este adresat. Mama ta, pasionată de porţelanuri fine, va aprecia, de exemplu, de Crăciun, un platou cu tematică festivă de la Villeroy Boch, în timp ce colegul de serviciu pasionat de sporturi de iarnă va fi încântat să primească o pereche nouă de mănuşi de ski.

Nu ezita să faci o listă cu pasiunile şi detaliile de lifestyle care ştii că sunt apreciate de persoana pentru care vrei să cumperi un cadou. Parcurgând-o cu atenţie, cu siguranţă îţi vor veni idei bune şi originale.

Fii un bun ascultător

Dacă eşti atent la conversaţiile cu cei dragi, vei observa că de multe ori vorbesc, fără intenţia de a-ţi da idei de cadouri, despre ce îşi doresc. Desigur, unele lucruri poate nu sunt neapărat fezabile sau nu se încadrează în bugetul tău, dar cu siguranţă s-ar putea să-ţi vină diferite alte idei.

Chiar şi atunci când cei din jur vorbesc despre problemele lor, poţi să te simţi inspirat. De exemplu, poate partenerul de viaţă se plânge deseori de dureri de spate. Un abonament la un salon de masaj sau un alt scaun de birou poate fi cadoul perfect.

Gândeşte-te la experienţe, nu numai la produse

Uneori, cel mai frumos cadou pe care îl poţi oferi cuiva este o experienţă de neuitat. Asta poate însemna orice, de la un zbor cu balonul cu aer cald, un salt cu paraşuta sau bilete la concertul formaţiei preferate. În mod evident, trebuie să fii sigur că alegi ceva ce ar fi pe placul persoanei care primeşte acest dar şi că are posibilitatea să asigure alte cheltuieli conexe, dacă este cazul.

Ia notiţe

În timpul unei conversaţii cu o persoană apropiată, îţi poate veni o idee grozavă de cadou care ar face-o foarte fericită. Totuşi, dacă nu o scrii undeva, este posibil să o uiţi. Când ai astfel de idei, nu ezita să-ţi notezi repede în telefon sau în agendă. În acest fel când vine ocazia festivă, vei avea cadoul ideal şi, cu siguranţa, persoana căreia i-l oferi va fi impresionată de atenţia ta la detalii.

Aminteşte-ţi de experienţele comune

Acesta este un sfat foarte bun, mai ales atunci când cauţi un cadou pentru prietenii apropiaţi. Poţi să te laşi inspirat de experienţele voastre în comun pentru a alege ceva inedit, care să pună în valoare prietenia voastră. Poate fi, de exemplu, un tablou, un poster sau o fotografie artistică a oraşului în care v-aţi făcut studiile împreună sau un accesoriu care să vă amintească de sportul vostru preferat. Acest gen de cadou, chiar dacă nu este întotdeauna practic, are rolul de a vă consolida şi mai mult relaţia.

Când vine vorba de a alege cadoul potrivit, esenţial este să acorzi o atenție cât mai mare nevoilor și dorințelor persoanelor cărora le sunt adresate. Dacă petreci puțin timp făcând asta, vei deveni acea persoană care oferă întotdeauna cele mai frumoase cadouri!

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close