Antena 3 CNN Life Cum alegi încălţămintea perfectă pentru sezonul rece

Cum alegi încălţămintea perfectă pentru sezonul rece

Odată cu sosirea sezonului rece, este timpul să schimbi sandalele și tenişii de vară cu pantofi de iarnă comozi și funcționali.

Cum alegi încălţămintea perfectă pentru sezonul rece
Sursa foto: Pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Oct 2023   •   11:35

Indiferent dacă te confrunți cu ploaia rece de toamnă, trotuare înghețate sau străzi înzăpezite, alegerea încălțămintei potrivite este esențială pentru a-ţi menține picioarele calde, uscate și pentru a fi în siguranță. Aşadar, iată ce ar trebui să ştii ca să alegi încălţările potrivite pentru a înfrunta sezonul rece.

Prioritizează o bună izolare

Căldura este o prioritate în timpul lunilor reci. Caută încălţăminte bine făcută, cu izolare adecvată. Astfel de încălţări sunt concepute special pentru a reține căldura corpului, astfel încât picioarele tale să fie calde și tu să te simţi confortabil chiar şi la temperaturi scăzute.

Zăpada, ploaia și noroiul sunt obișnuite toamna şi iarna, așa că pantofii trebuie să fie impermeabili pentru ca tu să ai picioarele uscate. Aşadar, poţi opta pentru ghete de iarnă din materiale impermeabile precum Gore-Tex sau eVent. Aceste materiale oferă o barieră împotriva umezelii, permițând în același timp piciorului să respire.

Verifică talpa

Indiferent că vrei să cumperi o pereche de cizme pentru tine sau o pereche de ghete fete pentru fiica ta, este important să verifici calitatea tălpii. Caută încălţăminte cu talpă din cauciuc sau cauciuc termoplastic (TPR) cu creneluri antiderapante. Aceste caracteristici asigură aderență bună pe zăpadă și gheață, reducând riscul de alunecare și de accidentare.

Asigură-te că achiziţionezi numărul corect

Să alegi numărul corect este esențial pentru confort și căldură atunci când alegi încălţările de iarnă. Asigură-te că ghetele tale îţi vin bine, lăsând suficient spațiu pentru șosete groase. Atunci când mergi să probezi astfel de produse, e bine să ai la tine tipul de șosete pe care le vei purta în timpul zilelor mai reci pentru a fi sigură că îţi vin bine, în condiţiile în care calapoadele pot fi diferite în funcţie de marcă. În plus, mărimea potrivită pentru încălţămintea de toamnă-iarnă ar putea fi puțin mai mare decât cea pe care o ai la sandale sau papuci, de exemplu.

Gândește-te şi la stil

Chiar dacă funcționalitatea este esențială, stilul contează în continuare. Încălţămintea pentru sezonul rece vine într-o varietate de stiluri, de la cizme de zăpadă cu un design mai elegant la ghete de drumeție robuste. Alege un stil care se potrivește gustului tău personal și completează garderoba ta de sezon. Cu o gamă largă de culori și modele disponibile, poţi găsi perechea potrivită care să îţi ţină şi cald și să se şi potrivească esteticii tale.

Pune confortul înainte de orice

Încălţările de iarnă ar trebui să fie ușor de pus și de scos din picioare. Aşadar, orientează-te spre modele cu fermoare laterale, inserţii din velcro sau modele cu slip-on. Acestea nu numai că sunt uşor de încălțat, dar se şi mulează bine pe picior şi menţin mai bine căldura la interior.

Citeşte recenzii și cere recomandări

Înainte de a face o achiziție, citeşte recenzii și caută recomandări de la prieteni sau familie care au experiență cu o marcă sau un model specific de încălţăminte de iarnă care te interesează. Poţi obţine în acest fel informații valoroase despre confort şi durabilitate.

Investește în calitate

Gândeşte-te la încălţările tale de toamnă-iarnă ca la o investiție. La fel ca în cazul altor produse, calitatea înaltă poate veni cu un preț mai mare, dar oferă o protecție, durabilitate și confort mai bune. O pereche de încălţări de iarnă bine făcută poate rezista mai multe sezoane, ceea ce o face o investiție utilă pentru confortul și siguranța ta.

Aşadar, alegerea încălţărilor pentru sezonul rece implică să iei în considerare mai mulţi factori. Fă-ți timp să analizezi cu atenţie modele tale preferate și investește în perechea ideală pentru a fi comodă indiferent cât de capricioasă este vremea.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close