Antena 3 CNN Life Cum dezgheți mașina după freezing rain. Iată ce trebuie să faci

Cum dezgheți mașina după freezing rain. Iată ce trebuie să faci

 Cum dezgheți mașina după freezing rain. Iată ce trebuie să faci
Sursa foto: foto: Pixabay.com
25 Ian 2019   •   13:58

Fenomenul de freezing rain (ploaie care îngheață) face ravagii în aceste zile. Pe lângă poleiul care acoperă numeroase șosele din țară, o consecință mai puțin periculoasă, dar cel puțin la fel de neplăcută este înghețarea geamurilor și a portierelor. Practic, îți găsești mașaina în parcare acoperită de o crustă groasă de gheață. Ce faci în acestă situație?

Ca în orice altă situație, lucrurile sunt mai simple dacă ești pregătit. O racletă solidă (sau mai multe, preferabil), capabilă să spargă gheața fără să se rupă, nu trebuie să lipsească din mașină. Îți recomandăm să lași una în portbagaj și una în habitaclu: nu poți să știi ce portieră a mașinii vei reuși să deblochezi mai ușor. Nu forța însă. Te poți trezi cu mânerul ușii rupt sau cu chederele deteriorate, scrie auto-bild.ro.

Pentru a preveni aceste neplăceri, se poate folosi un spray special pentru dezghețare, lichid de parbriz special pentru iarnă sau spirt. Folosirea apei calde poate sparge geamurile sau poate îndepărta vopseaua. La fel de eficient este un amestec format dintr-un sfert alcool și trei sferturi apă, care se introduce într-un recipient cu pulverizator cu care se stropește apoi parbrizul. În câteva secunde, gheața se topește.

×
Subiecte în articol: parbriz
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close