Antena 3 CNN Life Cum poți evita kilogramele în plus în perioada sărbătorilor

Cum poți evita kilogramele în plus în perioada sărbătorilor

Cum poți evita kilogramele în plus în perioada sărbătorilor
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
22 Dec 2017   •   15:29

Chiar dacă ai arderi rapide, perioada Crăciunului este o provocare pentru toată lumea. Iată cinci reguli ce te vor ajuta să îți menții silueta și în această perioadă:

1. Cântărește-te de două ori pe săptămână
Este cel mai ușor mod de a îți ține greutatea sub control. Cântăritul de două ori pe saptămână este perfect. Suficient de des cât să te menții în formă și sufucient de rar cât să nu uiți să profiți de sărbătorile iernii. Cel mai bine te cântărești dimineața, pe stomacul gol.

2. Gimnastica de dimineață
Exercițiile fizice de dimineață îți dau, în primul rând, o stare de bine pe întreaga zi, potrivit mai multor studii. Cercetătorii au constatat că, atunci când femeile fac exerciții fizice dimineața, rezistă tentației de a mânca mai mult decât atunci când nu fac sport dimineața.

3. Fii selectivă la mâncare
Cercetează bufetul înainte de a îți umple farfuria cu mâncare. Evită mâncarea de care nu îți este cu adevărat poftă. Dacă alegi doar mâncarea care îți place mult, o să poți să mănânci moderat. Astfel, vei reuși să te abții de la alte feluri.

4. Spune nu
Puterea voinței este tot. Lucrează la ea și va deveni din ce în ce mai puternică. Autocontrolul vine din puterea voinței. Așa cum reușești să te controlezi în trafic să nu ai reacții nepotrivite din cauza nervilor, așa vei reuși să te controlezi când vine vorba de a doua porție de mâncare, informează elle.ro.

5. Evită să te gândești la calorii
Să nu mănânci toată ziua și să mănânci mult seara este cea mai mare greșeală. De ce? Vei fi înfometată și vei mânca mai mult decât vei avea nevoie. Mănâncă trei mese pe zi și, dacă ai nevoie, gustări între mese ce constau în fructe și legume de preferat.

×
Subiecte în articol: kilograme provocare sărbători silueta
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close