Antena 3 CNN Life Cum poți să călătorești cu mai puțin de 100 de euro

Cum poți să călătorești cu mai puțin de 100 de euro

Cum poți să călătorești cu mai puțin de 100 de euro
Sursa foto: Pixabay.com
10 Apr 2017   •   11:21

Să călătoreşti cu 100 de euro nu este un vis sau o născocire de marketing, ci este o realitate pe care o poţi trăi dacă eşti flexibil şi ai ca scop cunoaşterea şi explorarea cât mai multor locuri din lume.

Pentru a descoperi cel puțin oraşele cunoscute din Europa ai nevoie de cel puţin 30-40 de escapade de weekend, însă acest lucru implică timp liber și bani. Potrivit One.ro dacă vei urma sfaturile următoare, vei reuși să găsești cele mai avantajoase oferte și să vizitezi cât mai multe orașe.

Cum să găseşti bilete ieftine de avion?

Pentru că la început e cel mai greu, te sfătuiesc să începi aventura ta cu vacanţe scurte, de două-trei zile, în oraşe cunoscute şi accesibile. Ryanair, Wizz Air şi Blue Air au preţuri avantajoase către mai toate capitalele europene.

Un exemplu bun este Roma. Preţul unui bilet până în capitala Italiei începe de la 8 euro, iar o noapte de cazare lângă Termini Station într-o cameră de două persoane costă aproximativ 50 de euro. Preţurile variază în funcţie de preferinţele tale şi bugetul pe care îl ai. Poţi să alegi să împarţi camera cu alte persoane şi să plăteşti în jur de 10 euro pe noapte într-un hostel sau să cauţi ceva cu standarde mai ridicate şi să plateşti în jur de 80-90 de euro pe noapte.

Kinderonnie.ro este o platforma unde vei găsi zilnic 2-3 oferte avantajoase pe care le poţi lua în considerare, în cazul în care te descurci mai greu cu alegerea unei destinații.

Cum poţi să te cazezi GRATIS?

Dacă esti prietenos, deschis şi ai spirit de aventură, Couchsurfing este pentru tine! Practic, tot ce trebuie să faci este să te înregistrezi, să cauţi gazda potrivită şi să trimiţi o cerere prin care informezi persoana respectivă ce intenţii ai şi de ce îţi doreşti să te găzduiască. Dedică ceva timp studierii profilului gazdei şi asigură-te că are cel puţin 4-5 referinţe.

De asemenea, nu trimite un mesaj în grabă, nimeni nu vrea să primească pe cineva gratis la el în casă dacă nu este sigur că va avea parte de o experienţă frumoasă. Construieşte-ţi cererea ţinând cont de informaţiile pe care le ai despre gazda (de pe profilul ei) şi subliniază ce poţi oferi în schimbul nopţilor de cazare. Poate poţi să le găteşti într-o noapte, poate poţi să le oferi lecţii de română. Orice poţi împărtăşi cu ei, merită menţionat.

Cum împachetezi totul într-o singură valiză?

La companiile low-cost (Ryanair, Wizz Air, Blue Air) marele dezavantaj îl reprezintă bagajul. Acesta trebuie să se încadreze în anumite limite şi, de asemenea, să nu conţină anumite obiecte.

Să călătoreşti cu o singură valiză nu e chiar atât de greu precum pare. Dacă te foloseşti de anumite tehnici arhi-cunoscute ca făcutul hainelor sul în loc de împachetatul clasic sau scoaterea tuturor obiectelor din cutii, volumul bagajului tău se va reduce considerabil şi vei reuşi să treci cu bine de controlul din aeroport. Nu uita, practice makes perfect, aşa că nu te îngrijora dacă nu îţi iese din prima. În timp, vei descoperi propriile tale trucuri pentru a împacheta eficient şi nu vei mai vedea rostul bagajelor mari.
 

×
Subiecte în articol: calatorie oferte bilet avion
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close