Antena 3 Life Cum poți trata atacul de cord. Vezi tot ce trebuie să faci

Cum poți trata atacul de cord. Vezi tot ce trebuie să faci

06 Mai 2018   •   14:42
Cum poți trata atacul de cord. Vezi tot ce trebuie să faci

Infarctul miocardic, numit și atacul de cord, se produce prin blocarea unei artere coronare, ceea ce duce la deteriorarea mușchiului inimii. Arterele coronare sunt vasele care transportă sângele și oxigenul către inimă. Blocajul se produce atunci când o placă de aterom din interiorul coronarei se rupe și se formează un tromb (cheag de sânge), care astupă vasul. Când fluxul de sânge este încetinit sau blocat, țesutul muscular cardiac nu mai primește suficient oxigen. Această leziune tisulară are un impact foarte important asupra funcționării inimii. 

Tratamentul nu este identic la toţi pacienţii care se prezintă cu infarct de miocard. În funcție de severitatea stǎrii ȋn care a fost adus la spital, suferindul poate fi tratat cu medicamente sau supus unei intervenții chirurgicale. Administrarea corectă a medicamentelor poate avea un rol important în prevenirea unui nou atac de cord. După un infarct miocardic, vizitele la medic trebuiesc respectate.

Persoanele care fumează sunt mai expuse la un infarct miocardic. Astfel, fumatul duce atât la îngroșarea arterelor, cât și la creșterea tensiunii arteriale.

Sursa: clickpentrufemei.ro

×
Subiecte în articol: atac de cord tratament sange inima
Parteneri
x close