Antena 3 CNN Life Cum profit la maximum de timpul meu: OPT obiceiuri zilnice care îţi cresc productivitatea

Cum profit la maximum de timpul meu: OPT obiceiuri zilnice care îţi cresc productivitatea

Cum profit la maximum de timpul meu: OPT obiceiuri zilnice care îţi cresc productivitatea
de S.T.    |    12 Ian 2015   •   16:50

Benjamin Franklin – da, cel cu celebrul Time is money, punea accentual destul de clar pe productivitate și disciplină: cine se culcă devreme și se trezește devreme e sănătos, bogat și fericit.

Nu în sensul spartan al cuvântului, milităresc. Ci, anticipând paradoxul cu care aveam să ne confruntăm – atât de multe lucruri de făcut și atât de puțin timp.

Personal, nici nu simt când trece ziua ori săptămâna, spune Ela Crăciun. "Chiar dacă am un TO DO zilnic, întotdeauna intervin alte situații neprevăzute care tulbură planul și mă fac să amân unele obligații".

"Atunci când ziua se aglomerează până în punctul în care ajungi să îți vezi copiii doar seara la culcare, e semn că rutina zilnică trebuie schimbată. Am găsit în entrepreneur.com serie de recomandări despre creșterea productivității personale, organizare și eficiență sporită".

Opt reguli simple și de bun simț de la care, personal, mă mai abat. Pentru a maxima ziua ar fi bine să:

1. Trezește-te devreme. Și nu doar la timp. Dacă reușești să te trezești înaintea tuturor câștigi timp pentru tine. O bucată de liniște în care literalemente poți face ceva. Luăm la rând emailurile, scriem de la cap la coadă un articol fără a fi întrerupți de telefoane, mesaje, buzzuri. Sună destul de bine, nu? Dar pentru asta e indicat să ne și culcăm devreme.

2. Citește. Zilnic. Cărți, reviste nu neapărat știri. 20 sau 30 de minute pe zi alocate cititului declanșează creativitatea. E o deconectare de la rutină și, odată desprinși de probleme, le vedem într-o perspectivă cu totul diferită.

3. Fă sport. Chiar dacă sunt 30 de minute. Ajută la eliberarea serotoninei ceea ce duce la scăderea nivelului de stress.

Citeşte articolul integral pe www.elacraciun.ro.

×
Subiecte în articol: ela craciun timp
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close