Antena 3 Life Cum recunoaștem alergia la ambrozie. Atenție! Este un mare pericol pentru sănătate

Cum recunoaștem alergia la ambrozie. Atenție! Este un mare pericol pentru sănătate

de Andreea Cigolea    |    15 Sep 2020   •   09:15
Cum recunoaștem alergia la ambrozie. Atenție! Este un mare pericol pentru sănătate
Sursa foto: Antena 3

Alergologul Poliana Leru, invitata Andreei Cigolea la ”Sfat de sănătate”, a arătat marți cum recunoaștem alergia la ambrozie.

Din ce în ce mai multe persoane suferă de alergie la ambrozie. Ce este, cum a apărut această plantă și de ce ne afectează atât de mult sănătatea, aflăm de la alergologul Poliana Leru, invitata Andreei Cigolea la ”Sfat de Sănătate”.

Ambrozia este o buruiană. România este pe harta ambroziei, iar Ungaria este țara cea mai afectată de ambrozie din Europa. Ambrozia este periculoasă, pentru că este o plantă care crește peste tot și produce granule de polen care sunt împrăștiate de vânt și pot să ajungă la sute de kilometri distanță.

”Particulele de polen sunt foarte puternic alergizante. Compoziția lor stimulează sistemul imunitar”, a spus Poliana Leru, medic specialist alergologie.

”Crescând atât de haotic și de rapid a depășit capacitatea de control a mediului. Este un mare pericol pentru sănătate! Produce rinită, poate să producă sau să agraveze astm, poate să agraveze alte boli respiratorii”, a mai spus medicul.

Cum recunoaștem alergia la ambrozie

Cum recunoaștem alergia la ambrozie

Recunoaștem alergia după calendar. E caracteristic debutul simptomelor la începutul lunii august și agravarea de la jumătatea lunii august până la jumătatea lunii septembrie.

Cum ne putem vindeca de această alergie

Imunoterapia este terapia care împiedică agravarea bolii. Nu știm dacă putem vorbi de vindecare.

Tratamentul durează 5 ani!

Citiți și:

Diferența dintre alergie și COVID-19. Medic alergolog: ”Acesta este primul semn distinctiv!”

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close