Antena 3 CNN Life Cum să alegi coada cea mai rapidă la un supermarket

Cum să alegi coada cea mai rapidă la un supermarket

Cum să alegi coada cea mai rapidă la un supermarket
Sursa foto: Foto: Pixabay
08 Oct 2016   •   13:35

În medie, oamenii stau la coadă jumătate de oră pe zi. Iar populația SUA stă la coadă 37 de miliarde de ore într-un an. Aceste cifre au șocat oamenii de știință, care au venit cu cinci soluții care să te ajute să minimizezi timpul petrecut la coadă la magazin.

1. Așează-te la coadă în spatele unui cumpărător care are coșul plin

Probabil te gândești că asta nu face sens, însă cercetătorii au dovedit că aceasta este cea mai bună soluție. „Fiecare persoană are nevoie de un timp fix în care să spună bună ziua, să plătească, să își ia rămas bun și să plece de la coadă. În medie, asta înseamnă 41 de secunde pentru fiecare persoană, în timp ce scanarea unui produs durează doar 3 secunde”, spune Dan Meyer, cercetător american.

Meyer a aflat că dacă stai la coadă în spatele unei persoane cu 100 de produse în cărucior vei petrece 6 minute la coadă. Dacă te așezi la altă coadă, unde 4 oameni au câte 20 de produse fiecare, vei petrece aproape 7 minute la coadă. 

2. Rândurile din stânga merg mai repede

Cum majoritatea oamenilor sunt dreptaci, le este mai ușor să se întoarcă spre dreapta. De aceea e bine să alegi coada din stânga ta.

3. Casierul este o femeie? Perfect!

Ca o regulă generală, casierele servesc clienții mai rapid și mai eficient.

4. Verifică ce cumpără oamenii din fața ta

Asta nu înseamnă să fii exagerat de curios, dar trebuie să observi dacă aceștia au produse ambalate în sticle sau pachete solide, a căror scanare durează puțin. Codurile de pe pungile de plastic sau de pe etichete pot fi deteriorate și casierul să fie nevoit să le introducă manual.

5. Nu alege o coadă care virează după colț

Conform unui alt studiu, un casier care nu vede întreaga coadă de oamni servește mai încet.

×
Subiecte în articol: Supermarket magazin coada studiu
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close