Antena 3 CNN Life Cum să fii o gazdă primitoare atunci când organizezi cina pentru prieteni

Cum să fii o gazdă primitoare atunci când organizezi cina pentru prieteni

La finalul cinei pe care o organizăm pentru prieteni, cu toții ne dorim ca oaspeții noștri să fie încântați de mâncare, de atmosferă și de prezentare. Cu alte cuvinte, ne dorim să fim o gazdă primitoare.

Cum să fii o gazdă primitoare atunci când organizezi cina pentru prieteni
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Mar 2023   •   12:01

Pentru a obține acest calificativ informal, este nevoie de planificare și pregătire atentă. Urmează aceste sfaturi simple pentru a învăța cum să fii o gazdă bună și să-ți impresionezi oaspeții atunci când vin la cină.

Alege o temă

Având o temă, transformi cina într-un eveniment mai special decât o simplă masă cu prietenii. De asemenea, te ajută în ceea ce privește opțiunile privind mâncare, muzică și decor.

De exemplu, într-o seară de vară, poți servi paella, tapas și fructe de mare, în timp ce în fundal se aud acorduri de chitară. Sau poți organiza o cina cu specific american în seara decernării premiilor Oscar.

Pregătește totul dinainte

Dacă gătitul, așezarea și servirea mâncării decurg fără probleme, toată lumea va avea o seară plăcută. Secretul pentru a realiza acest lucru este să pregătești cât mai multe lucruri în avans.

Taie legumele, prepară sosurile și garniturile, chiar și desertul, dacă este posibil, cu o zi sau o dimineață înainte, astfel încât să-ți poți concentra toată atenția asupra felului principal și să te asiguri că cina decurge într-o manieră relaxantă pentru invitați.

O rețetă de cozonac rapid, pe care să o pregătești cu câteva ore înainte de cină, îți poate ușura pregătirile și poate fi un desert surpriză apreciat de invitați, mai ales dacă îl servești cald.

Platingul îți asigură puncte bonus

Poate fi tentant să încarci fiecare farfurie cu cât mai multă mâncare delicioasă, dar, după ce ai depus atât efort pentru a găti, ar fi păcat să dezamăgești la capitolul prezentare.

Încearcă să aranjezi pe fiecare farfurie câte puțin din toate. Așează câte un pic din sosuri pentru a adăuga culoare și fii creativ cu modul în care aranjezi farfuria. Încurajează invitații să guste din preparate, în timp ce le povestești succint modul de preparare și principalele ingrediente folosite.

Vinul

Se spune că oaspeții au venit pentru mâncare, dar vor rămâne pentru vin. Combinația potrivită de vinuri completează armonios o cină gustoasă.

Regula de bază este de a asocia mâncărurile ușoare, carnea albă și peștele cu vin alb, iar carnea roșie și sosurile bogate cu vin roșu. Dar, dacă vrei ceva mai deosebit, încearcă și un sortiment de vin rose.

Nu grăbi invitații între felurile de mâncare

Cinele ar trebui să fie animate și distractive, dar și relaxate.

Oferă timp invitaților tăi să digere fiecare fel de mâncare și să facă conversație, înainte de a le atrage atenția asupra următorului fel. Așteaptă 10-15 minute după ce ultima persoană a terminat de mâncat până să îl servești pe următorul.

Servește-te ultimul

Organizarea cinei implică tot felul de pregătiri: servirea felurilor de mâncare, asigurarea fundalului sonor potrivit, pregătirea veselei, aranjarea mâncării pe masă.

Probabil că vei fi lihnit în momentul în care se va servi mâncarea, dar asigură-te că invitații au tot ce le este necesar înainte de a te așeza la masă. O gazdă bună este o gazdă amabilă și atentă mai întâi la nevoile invitaților.

Menține atmosfera

Nu este nimic în neregulă dacă petreci timp cu oaspeții tăi; la urma urmei, acesta este principalul motiv pentru care i-ai invitat la cină.

Cu toate acestea, poate exista o linie fină între a fi o gazdă atentă și a te asigura că totul merge bine în bucătărie. Dacă crezi că ai nevoie de ajutor pentru acest echilibru, caută-l în prealabil.

Înainte de sosirea primului oaspete, asigură-te că ai ajutor și în spatele scenei. Doar pentru că organizezi cina nu înseamnă că trebuie să faci totul singur.

Fii atent la modul în care interacționează invitații tăi și întreabă din când în când dacă cineva are nevoie de ceva. Fiind o gazdă atentă, dar nu insistentă, creezi atmosfera potrivită pentru oaspeții tăi.

Servește un desert special

După atâtea pregătiri, poate fi tentant să pui doar niște înghețată de vanilie în cupe și să o servești la desert. Nu uita că desertul este deliciul oricărei cine și ar putea fi singurul moment din săptămână când oaspeții care sunt extrem de atenți cu silueta au ocazia să se răsfețe.

Fie că optezi pentru un mousse, fie pentru ceva mai aparte, cum ar fi un tort Red Velvet, oferă un final dulce oaspeților, care să le surprindă papilele gustative.

Așadar, planificarea în avans va face organizarea cinei mai ușor de realizat. Făcând liste și acordându-ți suficient timp pentru ca preparatele, atmosfera și prezentarea mesei să fie pregătite corespunzător le vei oferi invitaților o cina relaxantă și delicioasă.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close