Antena 3 CNN Life Cum să gestionezi banii în perioada Sărbătorilor. Mare atenție, decembrie este cea mai costisitoare lună din an

Cum să gestionezi banii în perioada Sărbătorilor. Mare atenție, decembrie este cea mai costisitoare lună din an

Perioada Sărbătorilor este una dintre cele mai costisitoare perioade din an. Pentru a nu rămăne fără bani la intrarea în noul an, urmează câțiva pași simpli care te vor ajuta să supraviețuiești lunii cadourilor. 

Cum să gestionezi banii în perioada Sărbătorilor. Mare atenție, decembrie este cea mai costisitoare lună din an
Sursa foto: Sursă: Pixabay.com
27 Dec 2019   •   16:15

1.  Fă-ți un buget de Sărbători: pe o foaie de hârtie sau pe calculator înșiră toate cheltuielile pe care le ai în perioada Crăciunului sau Anului Nou: cadouri, vacanțe și decorațiuni. Pune un preț estimativ lângă fiecare secțiune pentru a aproxima suma totală cheltuită. Când mergi la cumpărături, ia lista cu tine și nu depăși sumele alocate fiecărei categorii. 

2. Cumpără cadouri la promoții: în acestă perioadă există multe discounturi și pachete de cadouri la prețuri speciale. Chiar dacă pierzi mai mult timp la cumpărături, încercă să găsești cele mai bune oferte pentru a economisi bănuți care pot fi apoi cheltuiți în alte scopuri. De asemenea, la cumpărăturile online abonează-te la newslettere pentru a primi un discount de 10%, la majoritatea magazinelor. 

3. Fii creativ: când vine vorba de cadouri și decorațiuni pentru casă, apelează la varianta home-made. Folosește lemn, hârtie, lut și acuarele pentru a creea decorațiuni de Crăciun iar pentru rudele mai în vârstă gătește o prăjitură sau un cozonac lângă care să adaugi o felicitare scrisă din suflet. Gestul va fi apreciat și cu siguranță mai îndrăgit decât un cadou cumpărat din magazin. 

4. Fii deschis cu familia și prietenii: dacă treci printr-o situație financiară mai grea, fi sincer cu familia și prietenii tăi. Cu siguranță nu se vor supăra dacă anul acesta nu cumperi cele mai scumpe cadouri. Te asigurăm, prezența la masa de Crăciun este tot ceea ce au ei nevoie. Până la urmă, este o sărbătoare care are la bază timpul petrecut în familie. 

 

×
Subiecte în articol: sărbători buget Crăciun
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close