Antena 3 Life Cum să îngrijești muşcatele peste iarnă ca să aibă cât mai multe flori

Cum să îngrijești muşcatele peste iarnă ca să aibă cât mai multe flori

17 Oct 2017   •   12:16
Cum să îngrijești muşcatele peste iarnă ca să aibă cât mai multe flori Foto: wikipedia.org

Muşcatele au nevoie de îngrijire specială peste iarnă, chiar dacă sunt considerate plante rezistente. 

Persoanele care iubesc muşcatele trebuie să ştie că se pot bucura de flori bogate primăvara, dacă peste iarnă vor ţine cont de câteva reguli. 

Tăierea - Înainte de căderea primei brume, specialiştii recomandă tăierea muşcatei. Se tau lăsatrii la 2-4 noduri, aproximativ 10 centimetri. Ramurile bătrâne pot fi tăiate chiar şi mai scurt, la 1-2 noduri. Unealta cu care se face tăierea trebuie să fie dezinfectată cu alcool în prealabil, pentru a evita contaminarea cu viruşi. Pentru a proteja planta de apariţia mucegaiurilor, după tăiere, planta se tratează cu un fungicid ce se poate cumpăra de la magazinele de specialitate. 

Depozitarea - "După tăiere, ghivecele cu muşcate vor fi depozitate într-o încăpere luminoasă şi cu temperaturi care să nu ajungă la 0°C şi să nu depăşească 14°C. Temperaturile mai joase favorizează înflorirea şi nu este de dorit acest lucru", ne-a explicat Monica Bud, reprezentanta unei florării din Oradea. 

Citește continuarea aici.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
TOP articole pe Antena 3:
Parteneri
x close