Antena 3 CNN Life Cum să îți îngrijești tenul în 4 pași simpli

Cum să îți îngrijești tenul în 4 pași simpli

Îngrijirea tenului ar trebui să fie parte din rutina zilnică a oricărei femei. Un ten sănătos este un ten frumos.

Cum să îți îngrijești tenul în 4 pași simpli
Sursa foto: Pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Mar 2023   •   10:41

Grija față de propria persoană este o dovadă a iubirii și a respectului de sine. O rutină, în acest caz, este foarte benefică. Însă, înainte de toate, ai nevoie să știi ce tip de ten ai, dacă este gras, uscat sau mixt. Ești mereu pe grabă, însă îți dorești să ai un ten curat și luminos. Ți-am pregătit aici patru pași simpli pentru rutina ta de îngrijire a tenului.

  1. Alegerea produselor

Dacă ai alergii sau intoleranțe la anumite substanțe, înainte de a-ți crea pachetul de îngrijire, apelează la sfatul unui specialist. Fie că alegi o clinică sau un magazin specializat, adresează persoanei avizate toate întrebările care te preocupă. Poți alege produse din aceeași gamă de cosmetice coreene sau poate preferi diferite produse de la mai multe branduri. Totuși, asigură-te că le poți folosi împreună, fără să îți afecteze în vreun fel pielea.

O dată ce ți-ai ales favoritele, depozitează-le și utilizează-le conform instrucțiunilor de pe ambalaje. Este important, poate, să notezi pe ele data când ai început să le folosești și să te uiți bine și la termenul de garanție. De asemenea, ia în calcul faptul că unele produse au nevoie să fie ținute în frigider, iar altele pot fi lăsate în baie sau pe noptieră.

  1. Curățarea tenului

Această rutină este necesar să aibă loc atât dimineața cât și seara, în egală măsură.

Pentru dimineață, începe cu o demachiere ușoară, cu apă micelară sau o loțiune demachiantă. Apoi poți aplica o cremă antioxidantă, care are efect de prevenire a apariției ridurilor și reduce liniile fine. Aplică SPF(cremă de protecție solară), întrucât, indiferent de anotimp, te va proteja împotriva radiațiilor solare. Ulterior, poți aplica machiajul preferat.

În rutina de seară, poți începe, la fel, cu demachierea. Ulterior, folosește un produs pentru tonifiere, cu rol de rejuvenare. Apoi, aplică o cremă de ochi și una de seară, specifică tipului tău de ten.

  1. Hidratarea și alimentația

Pentru ca tenul tău să își păstreze elasticitate și luminozitatea, este necesar să îți îndrepți atenția și înspre alimentația de zi cu zi. Ideal ar fi să ai o dietă sănătoasă, bogată în vitamine și minerale, cu fructe și legume proaspete. Totodată, cel mai bine ar fi să eviți alcoolul și tutunul, dar și zahărul, pe cât posibil.

De asemenea, hidratarea are un rol esențial în aspectul tenului. Bea cât de multă apă poți, minimum doi litri în fiecare zi. Evită băuturile carbogazoase sau dulci. Dacă simți nevoia, îți poți face un pahar de suc de fructe proaspăt stoarse, pentru un plus de energie naturală.

  1. Stilul de viață

În vria stresului cotidian, tenul tău poate avea de suferit. Drept urmare, pe lângă rutina zilnică de îngrijire și hidratare, este nevoie să fii atentă și la sănătatea ta emoțională. În plus, odihna este foarte importantă pentru ten. Asigură-te că dormi opt ore în fiecare noapte și evită expunerea la ecrane înainte cu cel puțin două ore înainte de somn. Ai grijă cum gestionezi situațiile stresante și pune limite atunci când simți că nu mai poți face față.

Găsește bucuria în plimbările în aer liber, care sunt foarte benefice pentru trup, dar și pentru suflet. Alege să asculți podcasturi sau să citești cărți care să te relaxeze. Întâlnește-te cu oameni care îți plac și cu care poți purta conversații care să te stimuleze.

Alege să fii blândă cu tine și cu pielea ta ta, fă mișcare în fiecare zi și curăță-ți tenul de cel puțin două ori pe zi. Chipul tău reflectă ceea este în interiorul tău, este cartea ta de vizită. Prioritizează-te în viața ta și vei putea avea astfel grijă și de cei din jur, pentru că, așa cum știm, frumusețea vine din interior.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close