Antena 3 CNN Life Cum să miroși frumos pe tot parcursul zilei: sfaturi și trucuri practice 

Cum să miroși frumos pe tot parcursul zilei: sfaturi și trucuri practice 

A mirosi frumos pe tot parcursul zilei este un obiectiv pentru mulți dintre noi. Fie că este vorba de întâlniri de afaceri, evenimente sociale sau doar pentru starea noastră de bine, o aromă plăcută poate face toată diferența, mai ales atunci când vine vorba de o atitudine încrezătoare. Cu toate acestea, uneori poate părea dificil de realizat, mai ales având în vedere programul încărcat și diferitele medii în care ne aflăm.

Cum să miroși frumos pe tot parcursul zilei: sfaturi și trucuri practice 
Sursa foto: Pexels.com
de Georgiana Adam    |    17 Apr 2024   •   16:16

Din fericire, există modalități simple și eficiente pentru a menține o aromă proaspătă și plăcută de dimineața până seara. Iată câteva sfaturi și trucuri în acest sens.

Începe cu o bună igienă personală

Cheia pentru a mirosi frumos începe cu o bună igienă personală. Duşul zilnic, folosind un săpun sau un gel de duș parfumat, este obligatoriu pentru a-ţi curăța pielea și pentru a elimina mirosurile neplăcute şi bacteriile. Asigură-te că insişti cu gelul de curăţare mai ales în zonele predispuse la transpiraţie.

După duș, nu uita să aplici un deodorant sau un antiperspirant, pentru a ajuta la controlul transpirației și la prevenirea mirosurilor corporale neplăcute.

Alege un parfum special

Alegerea unui parfum este mai mult decât un gest de îngrijire. Mirosurile ne influenţează deseori starea de spirit, aşa că e important să alegi un parfum care te inspiră. Acesta trebuie, în primul rând, să se potrivească stilului și personalității tale, dar și ocaziei și sezonului. Parfumurile ușoare și proaspete sunt perfecte pentru zilele calde de vară, în timp ce parfumurile mai bogate și lemnoase sunt mai potrivite pentru serile de iarnă.

Aplică parfumul pe zonele calde ale corpului, cum ar fi încheieturile mâinilor, gâtul, în spatele urechilor și în interiorul cotului, pentru a ajuta la difuzarea parfumului pe tot parcursul zilei. Dacă vrei să ieşi în evidenţă şi să transmiţi un mesaj clar despre personalitatea ta, alege un parfum eclectic şi elegant, cum este Delina de la Parfums de Marly. Parfumurile de nişă nu sunt numai inedite, dar, de multe ori, persistența lor este superioară celor mass-market.

Ai grijă de igiena orală

Un miros plăcut al respirației este un element esențial pentru a te simţi bine în propria piele. Periază-ţi dinții cel puțin de două ori pe zi, utilizează aţa dentară și duşul bucal, pentru a elimina reziduurile alimentare și bacteriile. Nu uita să-ți periezi și limba, pentru a elimina bacteriile responsabile de respirația urât mirositoare.

De asemenea, pentru orice eventualitate, este bine să ai la tine un pachet cu dropsuri mentolate sau un spray de gură, pentru a menține o respirație proaspătă şi după mese.

Îngrijeşte-ţi hainele

Purtarea hainelor curate este esențială pentru a mirosi frumos pe tot parcursul zilei. Asigură-te că hainele pe care le îmbraci sunt în cea mai bună formă, mereu curate şi igienizate.

Alege țesături respirabile, precum bumbacul, inul sau lâna merinos, care permit pielii să respire și reduc transpirația și mirosurile corporale. Utilizează, de asemenea, un balsam de rufe parfumat în timpul spălării hainelor, pentru a le oferi o aromă proaspătă și plăcută.

Adoptă o dietă echilibrată

Alimentația ta poate avea, de asemenea, un impact asupra mirosului corporal. Astfel, evită alimentele bogate în condimente, usturoi și ceapă, care pot contribui la o respirație urât mirositoare. Optează, în schimb, pentru alimente proaspete și sănătoase, precum fructele, legumele, proteinele slabe și cerealele integrale, care pot ajuta la menținerea unei respirații proaspete și la reducerea mirosurilor neplăcute.

Bea multă apă, pentru a rămâne hidratat și a ajuta la eliminarea toxinelor din corp, care pot avea un impact negativ asupra mirosurilor corporale.

Reîmprospătează-te în timpul zilei

Ai grijă să ai mereu la tine şerveţele umede sau un deodorant, pentru a te reîmprospăta în timpul zilei, dacă simţi nevoia. Poţi, de asemenea, să foloseşti un spray cu apă florală sau un spray parfumat pentru păr, pentru a mirosi cât mai plăcut pe tot parcursul zilei. Aceste mici pauze de reîmprospătare te pot ajuta să te simți mai energic și revigorat.

Urmând aceste sfaturi simple, poţi să miroşi cât se poate de plăcut pe tot parcursul zilei, indiferent de activitățile tale. Deci, nu ezita să integrezi aceste mici obiceiuri în rutina ta zilnică și să te bucuri de beneficiile pe care le oferă.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close