Antena 3 CNN Life Cum să vizitezi Bucureștiul în doar câteva zile: 5 sfaturi și atracții turistice

Cum să vizitezi Bucureștiul în doar câteva zile: 5 sfaturi și atracții turistice

Bucureștiul este un oraș cu numeroase atracții turistice și locuri pline de poveste, relaxare sau voie bună. De la tot soiul de muzee, la clădiri istorice, artă sau distracție, aici găsești câte ceva pentru fiecare.

Cum să vizitezi Bucureștiul în doar câteva zile: 5 sfaturi și atracții turistice
Sursa foto: Shutterstock
de Georgiana Adam    |    29 Mai 2023   •   14:30

Poți să vizitezi Bucureștiul dacă timpul pentru vacanță este limitat? Da, este posibil. Am pregătit mai jos o listă cu sfaturi utile.

  1. Deplasează-te rapid

Bucureștiul este un oraș mare și nu toate locurile pe care vrei să le vizitezi sunt apropiate. Așa că este indicat să alegi un mijloc de transport rapid. O soluție la îndemână este serviciul de rent a car in Bucharest. Astfel te poți mișca rapid între locații și poți să vizitezi mai multe atracții turistice, chiar dacă vremea nu ține cu tine.

Mai mult, cu mașina poți să ajungi ușor și la atracțiile care se află în jurul Bucureștiului. Grădina zoologică, pădurea Băneasa sau Palatul Mogoșoaia sunt doar câteva dintre locurile care merită vizitate. Iar dacă vrei să te relaxezi într-o seară, poți să ajungi rapid la Therme.

  1. Alege ceea ce (chiar) vrei să vizitezi

Poate că este tentant să îți dorești să vizitezi cam toate atracțiile turistice din București. Însă, ca să profiți din plin de timpul pe care l-ai alocat vacanței tale, alege acele locuri pe care chiar ai vrea să le vizitezi.

Dacă nu ești pasionat de artă, nu este necesar să vizitezi Muzeul Național de Artă. Dacă, în schimb, ești pasionat de științe naturale, mergi la Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa. Iar dacă îți place să te relaxezi în are liber, poți să mergi la Muzeul Satului Dimitrie Gusti sau la Grădina Botanică.

  1. Creează un itinerariu

Odată ce ți-ai făcut o idee despre locurile pe care vrei să le vizitezi, creează și un itinerariu. În acest fel nu o să pierzi timp dimineața pentru că trebuie să decizi ce locuri să vizitezi în acea zi. Te vei pregăti din timp ca să-ți începi ziua cu prima atracție de pe listă.

În plus, cu un itinerariu la îndemână, poți să rezervi din timp bilete la atracțiile turistice pe care vrei să le vizitezi.

  1. Prioritizează

Cumpără bilete în avans, atunci când ai această posibilitate. Așa eviți cozile lungi și economisești timp. În plus, atracțiile turistice populare s-ar putea să rămână rapid fără bilete, așa că e bine să știi din timp la ce să te aștepți.

Așa cum am spus mai sus, alege atracțiile pe care chiar vrei să le vizitezi. Și fă o listă cu cele pe care să le vezi dacă îți mai rămâne timp. Dacă observi că ești în urma programului, renunță la cele care nu sunt o prioritate.

  1. Găsește cele mai bune restaurante

O vacanță nu este doar despre ceea ce poți să vizitezi. Ci reprezintă și o oportunitate să mănânci bine. Iar Bucureștiul nu te va dezamăgi la acest capitol. Aici găsești numeroase terase în aer liber sau restaurante de top. Poți chiar să mergi la un skybar, ca să te bucuri de priveliști spectaculoase deasupra orașului.

Varietatea de mâncăruri este copleșitoare. Poți să comanzi burgeri delicioși, pizza și paste, mâncare mexicană, chinezească, vietnameză, fripturi suculente sau preparate tradiționale.

Așadar, e posibil să vizitezi Bucureștiul în doar câteva zile. Pregătește un itinerariu, alege locurile pe care chiar vrei să le vizitezi, închiriază o mașină ca să te deplasezi rapid și prioritizează în funcție de timpul disponibil. Apoi nu mai rămâne decât să te relaxezi și să descoperi acest oraș plin de viață.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close