Antena 3 CNN Life Cum scăpăm de țânțarii din casă, fără insecticid. Metode simple, la care nici nu te gândeai

Cum scăpăm de țânțarii din casă, fără insecticid. Metode simple, la care nici nu te gândeai

Primul caz de infectare cu virusul West Nile din acest sezon s-a înregistrat săptămâna trecută, la Buzău. Un bărbat de 66 de ani a fost confirmat cu virusul West Nile, după ce a fost înțepat de țânțari. Specialiştii ne dau câteva ponturi utile ca să putem să ne ferim de aceste insecte, în plină vară.

Cum scăpăm de țânțarii din casă, fără insecticid. Metode simple, la care nici nu te gândeai
Sursa foto: Free images/acscom
de Denisa Nedelcu    |    03 Iul 2020   •   13:42

Mulţi dintre noi ţin ţânţarii la distanţă cu ajutorul insecticidelor sau montând plase împotriva acestor insecte la geamuri. Dacă vi se pare că ele nu sunt suficiente sau eficicinte, există câteva remedii pe care orice le are la îndemână, potrivit wowbiz.ro.

Lavanda şi muşcatele ţin ţânţarii la distanţă

Unele plante, datorită mirosului, acţionează ca o adevărată barieră pentru țânțari și alte insecte. Ele trebuie doar așezate la fereastră, pe terase sau la intrarea în casă. Printre cele mai eficiente plante împotriva ţânţarilor este lavanda, datorită mirosului amețitor. Dacă stați la bloc, puteţi pune bucheţele de lavandă la geam, pentru a împiedica insectele să mai intre în casă. De asemenea, muşcatele sunt şi ele utile în lupta cu ţânţarii. Alte două plante care alungă aceste insecte sunt busuiocul și rozmarinul, pe care le puteţi planta în ghivece.

În afara plantelor, mai puteţi apela şi la uleiurile esențiale, pentru a alunga țânțarii. Le puteţi pune în locul ghivecelor cu flori, la ferestre, ori vă puteţi da cu ele pe piele. Țânțarii pot fi îndepărtați pulverizând o soluție din ulei esențial de lavandă și apă pe la ferestre. Același efect îl are și uleiul de eucalipt.

Mirosul de usturoi alungă şi ţânţarii

Dacă vă place aromoterapia, puteţi parfuma casa cu arome de eucalipt sau de lămâie, pentru că țânțarii "urăsc" aceste mirosuri. Puneţi câteva picături de ulei esential într-o cantitate mică de apă, apoi duceşi soluţia la căldură. 

Un alt pont eficient în alungarea insectelor care ne ciupesc este folosirea usturoiului. Dacă nu vă place să-l mâncaţi, caz în care el acţionează sub forma unei bariere între piele și țânțari, datorită uleiului eliberat, atunci puteţi să lăsați câțiva căței de usturoi în bucătărie, pisaţi sau nu.
 

×
Subiecte în articol: tantari
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close