Antena 3 CNN Life Cuptorul electric, o alegere inspirată în contextul crizei energetice

Cuptorul electric, o alegere inspirată în contextul crizei energetice

Având în vedere contextul actual și posibila criza energetică ce ne bate la ușă cuptoarele electrice pot deveni un obiect indispensabil în bucătărie.

Cuptorul electric, o alegere inspirată în contextul crizei energetice
de Georgiana Adam    |    07 Sep 2022   •   16:31

Acestea sunt foarte practice și ușor de utilizat, trebuie doar să cunoști câteva trucuri. Fiecare tip de cuptor are principiile sale de utilizare, astfel, înainte de a începe să îl pui în funcțiune, te sfătuim să citești bine manualul de utilizare. Asta îți va permite să cunoști informațiile de baza pentru a îl activa sau dezactiva, pentru a instala grill-ul și pentru a gestiona funcțiile suplimentare.

Așadar, înainte de a deschide pentru prima data cuptorul electric, încearcă să ai o perspectivă amplă asupra caracteristicilor produsului pentru o utilizare sigură și eficientă energetic. După ce ai citit manualul de utilizare, poți porni cuptorul, seta temperatura potrivită și puteți începe să vă cunoașteți. Nu te baza pe faptul ca acesta va funcționa la fel ca cel pe care l-ai avut în trecut. După cum am spus deja, fiecare cuptor electric are particularitățile lui. Însă, cu puțină răbdare vei afla rapid care sunt setările potrivite pentru orice tip de mâncare în parte și care este felul în care trebuie să îl folosești pentru a scăpa de grija facturilor la energie electrică.

Modalitățile de coacere la cuptorul electric

Cuptoarele electrice sunt unele dintre cele mai moderne invenții din bucătărie. Din fericire, există o mulțime de variante și găsești nenumărate oferte la cuptoare electrice în mediul online.

De cele mai multe ori acestea sunt dotate cu mai multe modalități de coacere, care trebuie utilizate în funcție de felul de mâncare pe care dorești să îl prepari. De asemenea, utilizarea lor în mod corect va contribui și la scăderea costurilor în ceea ce privește facturile. La fel ca în cazul cuptoarelor cu gaz, cuptorul electric are de cele mai multe ori opțiunea de distribuire a căldurii în mod uniform, lateral sau vertical.

Acest tip de cuptor se numește static și îți permite să gătești preparate care necesită o coacere lentă și delicată. Asta înseamnă că preparatele coapte în acest mod vor fi bine făcute atât în interior, cât și în exterior. Preparatele care fac parte din categoria asta sunt: torturile, dulciurile, pizza, pâinea. O revoluție în domeniul electrocasnic, a fost cuptorul cu ventilație.

Acest tip de cuptor electric este ideal pentru momentul în care vrei să gătești ceva foarte repede. De asemenea, ținând cont de faptul ca acesta pune în mișcare aerul cald, se pot coace în același timp chiar și feluri de mâncare diferite. Gătind spre exemplu fripturi în partea de sus și cartofi în partea de jos. De asemenea, exista unele cuptoare electrice care au încorporata si funcția de Grill, ideala pentru persoanele care preferă carnea sau legumele gătite la grătar.

Sfaturi pentru gătit eficient energetic

Facturile, raționalizarea gazului despre care se vorbește tot mai mult in ultima vreme ne fac să ne luăm măsuri de precauție. În contextul actual, cel mai probabil, alegerea unui cuptor care nu depinde de gaz este decizia optimă.

Vestea bună este că modalitățile de coacere prezentate mai sus pot contribui considerabil în ceea ce privește eficiența energetică. In funcție de felul de mâncare pe care dorești să îl gătești poți opta pentru diferite moduri de preparare. Spre exemplu, daca știi că un fel de mâncare nu necesită o coacere lentă, poți pune în funcțiune ventilația cuptorului electric.

Aceasta iți permite să gătești totul mai rapid și să economisești energie electrică. De asemenea, este foarte important ca atunci când alegi cuptorul electric să ții cont de dimensiunile sale. Dacă știi că nu gătești cantități foarte mari, optează pentru un cuptor mai mic.

Căldura trebuie să se transmită uniform, fără dispersii inutile, pentru a evita facturile foarte mari. Tot pentru a economisi, este important să folosești un capac pentru fiecare oală pe care o utilizezi și să nu lași apa să fiarbă prea mult. In acest fel, se reduce timpul de coacere si facturile tale vor fi influențate în mod pozitiv.

Trăim situații în care cei mai mulți dintre noi nu au mai fost puși niciodată, însă asta nu trebuie să ne sperie. Întotdeauna se găsesc soluții, inclusiv în ceea ce privește gătitul. Un cuptor electric, în această perioadă, poate fi un adevărat prieten de nădejde. Dacă alegi dimensiunea potrivită, ții cont de câteva sfaturi și folosești modul de coacere potrivit, poți găti în continuare fără griji. În plus, cuptorul electric nu trebuie să reprezinte o investiție exagerat de mare, în mediul online găsești foarte multe oferte la această categorie de produse.

×
Subiecte în articol: advertorial cuptor electric
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close