Antena 3 CNN Life Dacă vrei oase mai puternice, consumă această băutură

Dacă vrei oase mai puternice, consumă această băutură

Dacă vrei oase mai puternice, consumă această băutură
29 Iul 2018   •   14:27

Tequila este minunată pentru a da gust cocktail-urilor de vară, iar potrivit cercetărilor, ar putea fi de asemenea bună pentru sănătate, în special pentru oase. 

Conform Science Daily, un cercetător din Mexic a descoperit că planta folosită pentru fabricarea acestei băuturi conține substanțe capabile să îmbunătățească absorbția calciului și a magneziului. Ambele minerale sunt esențiale pentru menținerea sănătății oaselor. 

În studiul efectuat la Centrul de Cercetare și Studii Avansate din Mexic, șoarecii care au ingerat fructanți din agave au produs aproape 50% mai mult osteocalcin, o proteină care ajută la producția de oase noi, decât șoarecii care nu au luat această substanță. În plus, diametrul oaselor lor s-a dovedit a fi mai mare după opt săptămani de ingestie. 

"Consumul de fructanți din agave, în colaborare cu microbioza intestinală adecvată, promovează formarea oaselor noi, chiar și în prezența osteoporozei", explică Lopez, autorul studiului. 
  
Aceste rezultate oferă posibilitatea de a dezvoltă un tratament alternativ pentru osteoporoză, o boală despre care se spune că afectează 200 de milioane de oameni din întreagă lume. 
  
Aceasta nu este prima dată când tequila a fost legată de beneficiile sale asupra sănătății. În afară de potențialul său de tratare a osteoporozei, Elite Daily spune că băutură poate ajută la scăderea zahărului din sânge, la scăderea în greutate și chiar la combaterea colesterolului. 
 

Sursă: The Independent 

×
Subiecte în articol: tratament
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close