Antena 3 CNN Life Dar și Har. Lidia Fecioru, despre narcisiști: „El își iubește haina, ochelarii, pe el însuși, dar pe ceilalți doar îi folosește”

Dar și Har. Lidia Fecioru, despre narcisiști: „El își iubește haina, ochelarii, pe el însuși, dar pe ceilalți doar îi folosește”

Dar și Har. Lidia Fecioru, despre narcisiști: „El își iubește haina, ochelarii, pe el însuși, dar pe ceilalți doar îi folosește”
Sursa foto: foto- captura Antena 3
20 Iul 2018   •   23:29

Lidia Fecioru a vorbit la emisiunea „Dar și Har” despre tipurile de personalitate și despre cum fiecare afectează relațiile cu cei din jur. Ea a explicat și ce înseamnă narcisismul și cum îl recunoaștem. 

„O să începem cu narcisismul. E foarte interesantă. Dacă m-ar vedea Narcis cât de mult mă plac, ar fi foarte invidios că l-am întrecut. Eu le spun pacienților mei.. încercați să vă iubiți pe noi. Noi ajungem să ne iubim prin alte persoane. Le facem acelor persoane toate cele care să ne facă să ne simțim bine. Asta e de fapt iubirea noastră prin alții. E frumoasă și asta, nu pot să spun, dar nu până a pune întotdeauna.. știi cum e, femeile fac piedestal pentru un bărbat. Pentru că se iubesc prin iubirea lor. Ne știrbește într-un fel. Acea femeie nu are încredere în ea. Și cam așa sunt și bărbații. Se iubesc prin femei. Femeile sunt mai agresive decât bărbații, să știi. 

Forma de agresivitate la femei e mai mare decât la bărbați. Au făcut un cabinet de psihologie la Moscova unde au pus mobilier, televizoare, calculatoare, dar stricate. Și le dă câte un ciocan în mână, le dă echipament, ca să-și descarce furia. Și spuneau că dacă intră femei în acea cameră, nu mai rămâne absolut nimic. De asta spun că agresivitatea lor e mult mai mare”, a explicat Lidia Fecioru. 

Lidia a mai spus că agresivitatea mai mare a femeilor poate fi cauzată de slăbiciune. 

„Dacă noi ne vom iubi pe noi, nu prin alte persoane, e bine. Oamenii narcisiști e bine să nu-i încurcăm. Narcisismul înseamnă iubirea de sine, indiferent cine sunt cei din jurul tău pe care calci. Ai vrea să fii un fel de zeu. Cam asta e forma de narcisism. De multe ori prinde bine pentru unii să fie așa. Dacă nu ar fi genul acesta de oameni, ceilalți nu ar avea cu ce face comparație”. 

„Oamenii nu se schimbă niciodată. Se autoeducă. Oamenii, în structura lor, nu se schimbă. Noi asta facem. Corectăm unele lucruri, încercăm să aducem alte sentimente în viața noastră. Deci corectăm, dar rădăcina caracterului așa rămâne”. 

Narcisistul iubește?

„Nu. Îi folosește pe ceilalți, dar în rest nu. El își iubește haina, ochelarii, pe el însuși, dar pe ceilalți doar îi folosește”, a mai spus Lidia. 

×
Subiecte în articol: Lidia Fecioru Dar și har personalitate
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close