Antena 3 CNN Life Dar și Har. Lidia Fecioru: „Lipsa iubirii paterne poate duce la creearea unei forme de alcoolism a copilului”

Dar și Har. Lidia Fecioru: „Lipsa iubirii paterne poate duce la creearea unei forme de alcoolism a copilului”

Dar și Har. Lidia Fecioru: „Lipsa iubirii paterne poate duce la creearea unei forme de alcoolism a copilului”
13 Apr 2018   •   23:52

Lidia Fecioru a vorbit la Dar și Har despre problema alcoolismului și cum ajung oamenii să meargă pe această direcție. 

„Trebuie să conștientizeze oamenii ce se întâmplă, de pildă, cu viața noastră și de ce ne dă Dumnezeu o boală ca să ne vindecăm de ceva. Eu o să merg la o durere a multora.. ce ține de alcoolism. Primesc vreo zece telefoane pe săptămână de la părinți cu copii cu probleme cu alcoolul. Și oamenii se întreabă de ce copilul s-a apucat de alcool și e introvertit și nu vrea să asculte, e reticent la toate sfaturile pe care le dau părinții. Mie îmi place când părinții nu stau indiferenți la problema copiilor lor. Nu numai bărbații sunt cu problema aceasta, sunt și femei”, a spus Lidia Fecioru. 

„Alcoolismul ne arată o problemă de legătură a copilului cu tata. Deci lipsa iubirii paterne poate duce la creearea unei forme de alcoolism a copilului. Și dragostea lui excesivă poate duce la acest lucru. Adică un părinte care-i spune copilului că nu o să se aleagă nimic de el, că o să ajungă un nimeni.. aceste programări.. pentru că el își programează că va fi un eșec. Se formează tot felul de complexe. Părinții vor să ne stimuleze, dar nu se face așa. Nu-l programa. Învață-l iubirea, dragostea, îmbrățișarea și el te va asculta când vei vorbi cu el. Cei care nu iubesc.. pentru că nu sunt iubiți încep și ei să nu iubească și se închid într-un circuit.. poți să-i spui să nu bea de un milion de ori. Dar el îl va face. Ca un elefant care-și închide urechile să nu mai audă nimic”, a adăugat Lidia Fecioru. 

 

×
Subiecte în articol: Lidia Fecioru Dar și har problema
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close