Antena 3 CNN Life Dar și Har. Lidia Fecioru: Recompensa este iubirea, nu lucrurile materiale

Dar și Har. Lidia Fecioru: Recompensa este iubirea, nu lucrurile materiale

Dar și Har. Lidia Fecioru: Recompensa este iubirea, nu lucrurile materiale
11 Mai 2018   •   23:18

Lidia Fecioru a vorbit la emisiunea „Dar și Har” despre educația copiilor, lucrurile importante pe care trebuie să le învețe încă din copilărie și greșelile pe care ar trebui să le evite părinții cu scopul de a le oferi o educație cât mai benefică. 

„Bagajul copilului sunt cei 7 ani de acasă. Copilul nu trebuie să învețe la școală respectul. La școală învață carte. Restul învață acasă. Am avut un caz cu un copil născut din părinți mai în vârstă. Copilul mereu le reproșa că el nu s-a cerut născut. Și că dacă m-ați făcut, fiți buni și îmi dați tot ce vreau. Copilul la 20 de ani părinții erau deja la 60. Lipsa unei generații de mijloc spune foarte mult în educație. Impunându-i respectul, copilul învață să-și ceară scuze”, a povestit Lidia Fecioru. 

„Lucrurile elementare se învață de mic. Dacă-i îmbrățișezi pe copii și le spui că îi iubești, îți vor răspunde cu aceeași monedă. Copiii sunt reflexia noastră. Noi trebuie să plantăm dragostea în copiii noștri, dorința de succes. În momentul în care îl implicăm pe copil în viața noastră și îi dăm responsabilitate, va căuta la tine o notă, un bravo. Adică trebuie să-l stimulăm, să vrea să fie mai bun data viitoare. Și recompensa este iubirea. Nu o mașină, nu schiuri, nu altceva”, a mai adăugat Lidia Fecioru. 

×
Subiecte în articol: Lidia Fecioru Dar și har copilarie
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close