Antena 3 CNN Life De ce ne este frică de moarte? Metoda care te învaţă să depăşeşti cea mai viscerală teamă

De ce ne este frică de moarte? Metoda care te învaţă să depăşeşti cea mai viscerală teamă

De ce ne este frică de moarte? Metoda care te învaţă să depăşeşti cea mai viscerală teamă
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    04 Oct 2017   •   11:36

Pe primul loc în privinţa fricilor pe care le au oamenii este frica de moarte. Această temere diferă în funcţie de educaţia şi gradul de religiozitate al fiecărei persoane, dar există și mule metode de a vindeca frica de moarte.

”Frica de moarte este transmisă şi ea de societate, familie, anturaj sau ne naştem cu ea. Sunt dovezi care arată fără putinţă de tăgadă că individul vine cu un anumit tip de frică. Aceste programe de frică se pot identifica din punct de vedere psihologic ca manifestare mentală, emoţională, iar fizic  sunt fotocodificate la nivel de ADN”, explică psihologul Stelian Chivu, potrivit adevarul.ro.

Pe piaţă există însă nenumărate psihoterapii care ar vindeca frica de moarte. Cert este un lucru. Să te lupţi cu frica de moarte este o bătălie dinainte pierdută, pentru că nu faci altceva decât să hrăneşti şi mai mult această frică. Nu poţi scăpa de această frică nemaigândindu-te la ea, pentru că nu poţi fugi de tine. Poţi accepta frica de moarte, aceasta fiind o variantă mai rezonabilă. Soluţia este să te înalţi deasupra fricii de moarte. 
 

×
Subiecte în articol: moarte
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close