Antena 3 CNN Life De ce nu trebuie să goneşti niciodată o pisică de la picioarele tale! Te poate ajuta cum nici nu te aștepți

De ce nu trebuie să goneşti niciodată o pisică de la picioarele tale! Te poate ajuta cum nici nu te aștepți

De ce nu trebuie să goneşti niciodată o pisică de la picioarele tale! Te poate ajuta cum nici nu te aștepți
24 Apr 2019   •   12:21

Se spune că persoana care goneşte pisica în momentul în care se plimbă printre picioarele sale, îşi goneşte şi norocul. Iar atunci când toarce, aceasta ar fi depistat că suferi de o afecţiune şi încearcă să te vindece de ea, de aceea nu e bine să o alungi. 

Cercetătorii au studiat legătura dintre oameni şi animalele de companie, şi au ajuns la concluzia că cele mai benefice pentru sănătatea noastră sunt pisicile. Da, pisicile chiar sunt un ajutor în menţinerea sănătăţii.

Ajută sistemul cardiovascular

Studiile realizate de cercetătorii de la Universitatea din Minnesota au arătat că persoanele care nu deţin o pisică au cu 30-40 % mai multe şanse de a muri de o boală cardiovasculară. În schimb,proprietarii pisicilor au o şansă redusă de a suferi atac de cord.

Ajută sistemul imunitar

Sistemul imunitar este stimulat atunci când deţii o pisică. Proprietarii unei pisici pot duce la o îmbunătăţire a suportului social şi sunt reduse şansele de a dezvolta demenţă. În schimb,au o viaţă plină de râsete,joc şi exerciţii fizice,fiind cele care ajută buna funcţionare a sistemului imunitar. Pisicile simt când tu nu te simţi bine,de aceea vin la tine să le mângâi. Continuarea pe clickpentrufemei.ro.

×
Subiecte în articol: pisica picioare
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close