Antena 3 CNN Life De ce să contractezi servicii SEO pentru magazinul tău online?

De ce să contractezi servicii SEO pentru magazinul tău online?

Trăim într-o eră digitală, cu o piață online în continuă expansiune, iar în foarte multe situații proprietarii de magazine online se confruntă cu o concurență tot mai acerbă

De ce să contractezi servicii SEO pentru magazinul tău online?
de Georgiana Adam    |    27 Noi 2023   •   13:09

În acest context, serviciile SEO pot deveni o componentă esențială a succesului unui magazin virtual deoarece aceste tipuri de servicii îți pot aduce o serie de avantaje.

În continuare, vom explora mai multe motive pentru care ai putea să iei în considerare contractarea de servicii de optimizare SEO (Search Engine Optimization).

  1. Creșterea vizibilității în mediul online

Unul dintre beneficiile principale ale serviciilor SEO este că, în timp, acestea ar putea crește vizibilitatea în mediul online a magazinului tău virtual, iar cu ajutorul acestor tipuri de servicii site-ul tău ar putea fi mai ușor de descoperit de utilizatorii interesați de produsele sau serviciile pe care le comercializezi.

  1. Câștigarea încrederii potențialilor clienți

Potențialii clienții pot evita adesea anunțurile sponsorizate deoarece acestea nu le-ar putea prezenta întotdeauna încredere, iar apariția site-ului tău printre primele rezultate organice al interogărilor relevante ale acestora în motoarele de căutare poate duce la câștigarea încrederii potențialilor clienți.

  1. Experiența îmbunătățită a utilizatorilor

Chiar dacă vei alege să achiziționezi servicii de creare magazin online la cheie care să includă și optimizare SEO On-Page, asta nu înseamnă că odată ce magazinul online este gata partea de optimizare On-Page trebuie să ia sfârșit, ci constant ar trebui căutate soluții de îmbunătățire a experienței utilizatorilor. Din fericire, de o bună parte din serviciile SEO care vor duce la îmbunătățirea experienței utilizatorilor vor putea beneficia toți utilizatorii care accesează site-ul, nu doar aceia care îl accesează din zona organică a rezultatelor căutărilor. Și poate un exemplu relevant ar fi îmbunătățirea vitezei site-ului de care s-ar putea bucura toți utilizatorii care îl accesează.

  1. Targhetare relevantă

Serviciile profesionale de optimizare SEO pot contribui substanțial la o targetare relevantă, iar asta se poate traduce prin faptul că, în timp, magazinul tău online poate aparea în rezultatele interogărilor din motoarele de căutare la căutările care pot fi relevante pentru magazinul tău virtual. Dacă ai un magazin online care vinde jucării, atunci probabil vrei ca acesta să fie afișat în rezultatele căutărilor utililizatorilor atunci cănd aceștia caută jucării în motoare de căutare prin interogarea unor diferite cuvinte sau expresii cheie relevante jucăriilor, de exemplu atunci când aceștia caută: “jucării”, ”jucării online”, ”jucării cu livrare rapidă” etc. În plus, cu cât site-ul tău va fi afișat în poziții cât mai bune în rezultatele relevante ale interogărilor din motoarele de căutare, șansele ca acesta să fie descoperit și accesat pot crește substanțial.

  1. Creșterea vânzărilor

Poate fi de la sine înteles faptul că, creșterea vizibilității în mediul online, câștigarea încrederii potențialilor clienți, experiența îmbunătățită a utilizatorilor dar și contribuția la o targhetare relevantă, în final, ar trebui să ducă la creșterea vânzărilor magazinului tău online. Totuși, creșterea vânzărilor poate depinde substanțial și de calitatea produselor sau serviciilor pe care le comercializezi prin intermediul magazinului tău virtual, de prețul acestora, dar și de alți factori care pot fi foarte importanți, precum termenul și costul de livrare, condițiile de garanție, modalitățile de plată, și multe altele.

  1. Nu plătești un cost per click

Comparativ cu reclamele de tip PPC (Pay Per Click) unde vei plăti un cost pentru fiecare click pe care un utilizator îl dă pe reclama ta, la serviciile SEO lucrurile stau diferit, deoarece nu va trebui să plătești un cost pentru fiecare click pe care un utilizator îl dă atunci când accesează site-ul tău din zona rezultatelor organice ale motoarelor de căutare.

Acesta sunt doar câteva dintre motivele pentru care ai putea să iei în considerare contractarea de servicii SEO.

Cum poți beneficia de servicii SEO pentru magazinul tău online?

Prestarea unor servicii profesonale SEO necesită un anumit grad de cunoștințe, iar modalitățile prin care poți beneficia de servicii SEO pentru magazinul tău online sunt multiple, iar două dintre aceste modalități pot fi: contractarea de servicii SEO de la o agenție de marketing online care oferă aceste tipuri de servicii sau angajarea internă în cadrul companiei tale a unuia sau mai multor specialiști SEO.

Cât costă serviciile SEO?

Costul serviciilor SEO poate depinde de foarte multe variabile, precum de stadiul în care se află magazinul tău online, domeniul de activitate, obiectivele de creștere ale afacerii tale, cuvintele și expresiile cheie relevante pentru afacerea ta, dacă aceste servicii vor fi prestate de personal angajat în cadrul companiei tale sau dacă vei apela la contractarea serviciilor de la o firmă specializată, dar și multe altele.

 

×
Subiecte în articol: Georgiana Adam
Parteneri
Crimă pe stradă, în plină zi! O femeie din Olt a fost ucisă de soț
x close