Antena 3 CNN Life De ce să nu sufli niciodată în lumânările de pe tort

De ce să nu sufli niciodată în lumânările de pe tort

De ce să nu sufli niciodată în lumânările de pe tort
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    07 Aug 2017   •   12:54

Simpla suflare în lumânările de pe tort poate crește numărul de bacterii de pe suprafața prăjiturii cu 1400 de procente. Suntem învățați să strănutăm cu mâna la gură și să nu folosim obiecte folosite de cei din jurul nostru, însă nimeni nu ne învață că nu este bine să le dăm tort contaminat invitaților noștri, potrivit divahair.ro.

Cercetătorii de la Universitatea Clemson din Carolina de Sud au publicat un studiu care explică exact ce se întâmplă atunci când cineva trage aer în piept și apoi îl elimină pe suprafața tortului. 

Oamenii de știință au folosit un tort fals, asupra căruia o persoană aleasă a suflat, și l-au comparat cu un alt tort, care nu a intrat în contact cu aerul expirat și cu saliva nimănui. Nivelul de bacterii de pe tortul care a avut lumânări era mult mai mare decât nivelul tortului intact.
 

×
Subiecte în articol: tort bacterii
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close